SP na Sardiniji

Počelo je Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu, hrvatske boje branit će i Lošinjanka Kristina Šiprag

Valentina Prokić

Hrvatska reprezentacija u Arbataxu

Hrvatska reprezentacija u Arbataxu

Natjecanje će se moći pratiti preko interneta. Prijenos natjecanja uživo bit će omogućen putem Facebook stranice Apnea Passion i njihovog Youtube kanala



ARBATAX Svečanim otvaranjem u Arbataxu na Sardiniji počelo je 32. Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu u obje konkurencije. Na natjecanju sudjeluje 19 zemalja, među kojima je i Hrvatska, koju će danas u moru predstavljati trojica ribolovaca, Stjepko Kesić, Antonio Muratović i Slaven Čubrić te Lošinjanka Kristina Šiprag (Udica, Mali Lošinj) u ženskoj konkurenciji.


Svečano otvaranje uveličali su lokalno folklorno društvo i zvončari, a natjecanje je otvorila Anna Arzhanova, predsjednica Međunarodne konfederacije CMAS. Dvodnevno natjecanje počet će danas. Ukupno 57 ribolovaca startat će prema prema programu u 9.15, a završiti u 14.15, dok je vaganje zakazano za 17 sati. Ime svjetskog prvaka doznat ćemo u večernjim satima.


Vremenske prilike bi trebale ići na ruku organizatorima i natjecateljima. Očekuje se mirno more, bez vjetra, a vidljivost ispod površine na Sardiniji je u pojedinim dijelovima zone čak i do 30 metara. Što se količine ribe tiče, natjecatelji po starom dobrom običaju skrivaju pravo stanje stvari, ali izvjesno je da će za dobar rezultat trebati roniti na dubinama većim od 30 metara.




Natjecanje će se moći pratiti preko interneta. Prijenos natjecanja uživo bit će omogućen putem Facebook stranice Apnea Passion i njihovog Youtube kanala. Prijenos će biti, osim iz studija na otvorenom u luci u Arbataxu, također i s mora, s dva broda te također s podvodnim snimkama trećeg reportera, zaduženog isključivo za podvodne snimke. Prijenos uživo počinje u 9 sati, a prenosit će se uživo i vaganje. U nedjelju će se prenositi natjecanje, vaganje, ali i svečana dodjela medalja.