Superliga odbojkašica

Srednja blokerica riječkih odbojkašica uoči sudar s Brdima: “Nadamo se da će sva tri boda ostati na Trsatu”

Katarina Blažević

Ana Viktoria Trcol/Foto M. LEVAK

Ana Viktoria Trcol/Foto M. LEVAK

Trener Lovrinov nas je i pripremio na to da je ova utakmica bitnija od prethodnih dviju - rekla je Ana Viktoria TrcolRIJEKA  Odbojkašice Rijeke CO večeras na Trsatu očekuje itekako važniji susret od onog s Mladosti u četvrtfinalu Kupa ili protiv Vukovarom u prošlom prvenstvenom kolu Superlige. Riječanke će u dvoboju što počinje u 19.30 sati, ugostiti fenjeraša, splitska Brda, a eventualnim osvajanjem svih triju bodova mogu se značajnije odvojiti od zone ispadanja. Brda imaju tek pet bodova, pretposljednje Nebo na kontu ima tri boda više, dok Rijeka s 13 bodova drži devetu poziciju na ljestvici.


– Trener Lovrinov nas je i pripremio na to da je ova utakmica bitnija od prethodnih dviju. Nadamo se najboljem i da će sva tri boda ostati na Trsatu. Brda su zadnja na ljestvici, ali opet, mi smo dosta mlade i uvijek može doći do pada. Iako ćemo sve napraviti da do toga ne dođe i očekujemo pobjedu – kaže srednja blokerica riječke ekipe, Viktoria Ana Trcol, koja je 2021. godine stigla u Rijeku, a ove je sezone jedna od ključnih igračica u seniorskoj ekipi, dok je prije dva tjedna proglašena i najboljom blokericom na juniorskom prvenstvu Hrvatske.


Bod protiv Vukovara i osvojeni set protiv Mladosti razlog su za optimizam.
– Krenule smo stvarno odlično protiv Mladosti, borile smo se i nismo im dopuštale neke lagane poene. Dobro smo ih namučile, ali onda je krenuo naš mali pad koji su one iskoristile i sve je krenulo u njihovu korist. Danas bismo trebale ponoviti igru iz prethodne dvije utakmice, od početka biti glavom u igri, pogotovo kada se lomi rezultat krajem seta. Ali, isto tako, zbog ozljeda Gregorović i Volarić smo sada malo oslabljene te se nadamo da ćemo u utakmicu krenuti s punom postavom – zaključuje Trcol.