Nešto se pomaklo

Sport se idućega tjedna vraća u školske dvorane, čeka se odluka resornog ministarstva

Korak naprijed prvi su napravili Istrani, kojima je Županijski stožer civilne zaštite  omogućio povratak sporta u školske dvorane koje imaju zaseban ulaz uz donošenje protokola za sportsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim školskim dvoranama s uvjetima identičnim onima za gradske dvorane



RIJEKA Ministarstvo znanosti i obrazovanja idućeg bi tjedna trebalo donijeti odluku kojom bi se školske dvorane diljem Hrvatske otvorile za izvanškolske korisnike. U ovom slučaju, u prvom redu za sportske klubove, koji su posljednji trening u nekoj od školskih dvorana odradili 13. ožujka uoči stavljanja ključa u bravu svih sportskih objekata uslijed pandemije koronavirusa.


Kada je riječki sport u pitanju, 2.000 mladih sportaša još se uvijek nalazi na prisilnoj pauzi s obzirom na to da ne mogu trenirati u školskim dvoranama koje su do ožujka bile njihov dom, kao niti u gradskim dvoranama koje su u ovoj situaciji itekako prekapacitirane. Razlog je preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja temeljena na preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prema kojoj korištenje školskog prostora nije previđeno u druge svrhe osim za potrebe izvođenja odgojno-obrazovnoga rada.


No, očito je pritisak sportskih klubova i udruga, među kojima je i Inicijativa za spas riječkog sporta, urodio plodom. Prije dva dana u vijećnici Grada Rijeke održan je sastanak riječkih sportskih dužnosnika na čelu sa Zdravkom Ivankovićem, pročelnikom Odjela za sport i tehničku kulturu, vodstvom Riječkom sportskog saveza, predsjednicom Doroteom Pešić Bukovac i glavnim tajnikom Slavišom Bradićem, te ravnateljima škola osnivači kojih je Grad Rijeka, na kojem je odlučeno da se ipak mora pričekati odluka resornog ministarstva na čelu s Radovanom Fuchsom o otvaranju školskih dvorana izvanškolskim korisnicima, nakon čega će školske dvorane opet biti ustupljene na korištenje sportskim klubovima.




Korak naprijed prvi su napravili Istrani, kojima je Županijski stožer civilne zaštite  omogućio povratak sporta u školske dvorane koje imaju zaseban ulaz uz donošenje protokola za sportsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim školskim dvoranama s uvjetima identičnim onima za gradske dvorane. Na takvom protokolu u Rijeci rade od četvrtka da bi spremni dočekali odluku ministra Fuchsa i povratak mladih sportaša tamo gdje im je mjesto. U školske dvorane.