Wimbledon

Španjolac dobro zna što ga čeka u finalu s Noletom: “Vjerujem u sebe i u pobjedu”

Hina

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Ovo je vjerojatno najkvalitetnije finale koje se moglo dogoditi - tvrdi Nole



LONDON  “Znam da je Novak Đoković nepobjediv na središnjem terenu Wimbledonu od 2013. godine, ali vjerujem u sebe”, rekao je prvi tenisač svijeta Carlos Alcaraz prije međusobnog nedjeljnog finala u Wimbledonu.


Alcaraz i Đoković, dvojica najboljih tenisača na svijetu, odradili su i zaključili polufinalne borbe u tri seta. Đoković je sa 6-3, 6-4, 7-6(4) pobijedio Talijana Jannika Sinnera, a Alcaraz sa 6-3, 6-3, 6-3 ruskog igrača Danila Medvjedeva.


„Ne znam što bih novo rekao o Đokoviću, svi znaju o kakvom je tenisaču riječ. Od početka svog teniskog puta sanjao sam o trenucima kada ću igrati protiv Đokovića i ostalih najboljih igrača. To će se opet dogoditi u nedjelju. Znam da će biti teško, ali itekako vjerujem u sebe. Vjerujem i u pobjedu, borit ću se do kraja“, rekao je Alcaraz koji je nedavno, na Roland Garrosu, igrao protiv srpskog tenisača u polufinalu te je tada upisao poraz. Đoković je slavio 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, s tim da su Španjolca početkom trećeg seta uhvatili grčevi kojih se nije riješio sve do kraja meča.




„Finale Wimbledona i meč protiv Đokovića je strašan izazov. Zadovoljan sam već zbog prilike koju imam, što sam došao do toga. Finale, naravno, nije trenutak da budem uplašen ili umoran. To se neće dogoditi. Bit ću spreman“, poručio je Alcaraz.


„Imam veliko poštovanje prema Alcarazu koji se nevjerojatno brzo priviknuo na igru na travi. Ovo je vjerojatno najkvalitetnije finale koje se moglo dogoditi, a za mene će, u svakom smislu, ovo biti najveći izazov kojeg mogu imati u ovom trenutku“, rekao je prije nedjeljnog finala Novak Đoković.