OI u Tokiju

Šok za domaćine Igara, Naomi Osaku izbacila je Čehinja Marketa Vondroušova

Hina

Naomi Osaka/Foto REUTERS

Naomi Osaka/Foto REUTERS

S turnira je ispala druga tenisačica svijeta koja je dobila čast upaliti olimpijski plamen



TOKIO  San o osvajanju naslova olimpijske pobjednice za domaću zvijezdu Naomi Osaku završio je već u trećem kolu teniskog turnira u Ariake teniskom centru, gdje je četverostruku osvajačicu Grand Slam trofeja u utorak pobijedila Čehinja Marketa Vondroušova (WTA – 42.) sa 6-1, 6-4.


Druga tenisačica svijeta, koja je dobila čast upaliti olimpijski plamen u Tokiju, loše je ušla u meč i za samo 28 minuta izgubila prvi set meča koji je zbog kiše igran pod zatvorenim krovom. U drugom je Osaka povela 2-0, ali je Vondroušova nanizala tri gema i iskoristila treću meč-loptu kad je Japanka servirala za ostanak u dvoboju.


Do četvrtfinala nije stigla ni aktualna pobjednica Roland Garrosa Čehinja Barbora Krejčikova koju je sa 1-6, 6-2, 6-3 pobijedila Švicarka Belinda Benčić. Njezina suparnica u četvrtfinalu bit će Ruskinja Anastasia Pavljučenkova koja je sa 6-1, 6-3 nadigrala Španjolsku Saru Sorribes Tormo, koja je u prvom kolu izbacila prvu tenisačicu svijeta Australku Ashleigh Barty.




Svoj meč za proboj u četvrtfinale čeka Osječanka Donna Vekić kojoj je suparnica u 3. kolu Kazahstanka Jelena Ribakina. Pobjednica će se za plasman u polufinale boriti protiv Španjolke Garbine Muguruze, koja je sa 6-4, 6-1 bila bolja od Belgijke Alison Van Uytvanck.


U konkurenciji muških parova do četvrtfinala su stigli Britanci Andy Murray i Joe Salisbury koji su sa 6-2, 7-6 (2) svladali Nijemce Kevina Krawietza i Tima Puetza. Murray i Salisbury u četvrtfinalu čekaju pobjednike dvoboja u kojem će Marin Čilić i Ivan Dodig igrati protiv Amerikanaca Rajeeva Rama i Francesa Tiafoea.