Svjetski kup u streljaštvu

Snježana Pejčić sedma na posljednjoj provjeri uoči OI: “Uvjeti u finalu bili su u najmanju ruku neljudski”

Ivana Vaupotić

Snježana Pejčić/Foto Arhiva NL

Snježana Pejčić/Foto Arhiva NL

Svi smo se grozili hale u kojoj se održava finale. Unutra je bilo barem 45 stupnjeva Celzijevih, klime očito nisu baš najbolje radile - rekla je riječka olimpijka



RIJEKA  Snježana Pejčić, strijelkinja Lokomotive, zauzela je sedmo mjesto u gađanju malokalibarskom puškom, disciplina 50 metara trostav, pogodivši 404.3 kruga na natjecanju Svjetskoga kupa, čiji je domaćin Osijek. Riječ je o posljednjoj provjeri uoči Olimpijskih igara, što će se od 23. srpnja do 8. kolovoza održati u Tokiju. Zlato je osvojila Ruskinja Julija Karimova s 464.2 kruga, srebro je pripalo njezinoj sunarodnjakinji Juliji Zikovoj s 461.5 krugova, a bronca Švicarki Nini Christen s 447.8 krugova.


– Zadovoljna sam, drago mi je da sam napokon dobro pucala u kvalifikacijama ove sezone. Naravno, uvijek ostaje žal za medaljom, ali možda bolje da je nisam osvojila jer sam na Olimpijske igre u Rio de Janiero išla s četirima medaljama pa znamo kako je to na kraju završilo – rekla je Snježana Pejčić, koja se u finale plasirala šestim rezultatom kvalifikacija.


– Iskreno, da mi je netko ponudio sedmo mjesto prije natjecanja, objeručke bih ga prihvatila. Uvjeti u finalu bili su u najmanju ruku neljudski. I to nije samo moje mišljenje, nego je mišljenje svih strijelaca. Svi smo se grozili hale u kojoj se održava finale. Unutra je bilo barem 45 stupnjeva Celzijevih, klime očito nisu baš najbolje radile. Jednoj je ženi pozlilo tijekom kvalifikacija. Ne sjećam se da je ikada bilo tako nesnosno vruće na nekom natjecanju. Što da vam kažem, nakon finala sam doslovno mogla ocijediti sve što sam imala na sebi – dodala je Snježana Pejčić, koja je u finalu nakon ležećeg stava bila na četvrtome mjestu s 0,4 kruga zaostatka za trećeplasiranom Njemicom Annom Janssen.




Riječka je strijelkinja u stojećem stavu pala na diobu šestog mjesta s Janssen pa je morala raspucavati za nastavak natjecanja. No u raspucavanju je imala pogodak od samo 8,7 krugova, što je omogućilo Njemici da nastavi natjecanje, koje je nakon dva ispucana metka završila na petome mjestu.


– Tijelo me u tim uvjetima jednostavno nije slušalo, htjelo je jedno, a mozak je za njim kaskao dvije sekunde. Fizički jednostavno nisam mogla bolje, finale je bilo jako brzo nakon kvalifikacija i umor je učinio svoje – zaključila je Pejčić.