Dvostruki kriteriji

Slovenac Aljaž Bedene je prije 10 dana u New Yorku pogodio kamermana i prošao bez diskvalifikacije

Portal Novi list

Slovenski tenisač lopticom je pogodio kamermana, ali nije isključen s turnira. Vjerojatno zbog toga jer se kamerman nije previjao u bolovima već prihvatio ispriku



NEW YORK Novak Đoković je diskvalificiran s US Opena nakon što je nedvojbeno nenamjerno lopticom pogodio pomoćnu sutkinju. Sve je odrađeno strogo po pravilima. Bez obzira na to da li se radi o nehotičnom potezu, bez obzira na to što se radi o najboljem svjetskom tenisaču… Nije pomogla isprika, ni natezanje s organizatorima. Novaku je pokazan – crveni karton.



Desetak dana ranije na istom mjestu praktički isti potez napravio je Slovenac Aljaž Bedene, jedan od sudionika Cincinnati Mastersa. Ljutito je napucao lopticu i pogodio – kamermana. Uslijedila je standardna procedura. Isprika Slovenca, pokretanje postupka glavnog suca što uključuje razgovor sa supervizorom. Meč je prekinuti, pa nastavljen. Bedene je prošao bez kartona.




Doduše, kamerman se za razliku od sutkinje nije previjao u bolovima već prihvatio ispriku i nastavio raditi svoj posao. Očito je taj detalj bio presudan, no sve zajedno baca jedan drugi pogled na cijeli ovaj skandal i naslućuje da je Novak u posljednje vrijeme poremetio mnogo toga u svijetu vrhunskog tenisa što će ga očito skupo stajati.