SP u veslanju

Sinkovići su razočarani, ali tvrde da ovo nije početak kraja: “Vratit ćemo se iduće godine još jači”

Hina

Martin i Valent Sinković/Foto PIXSELL

Martin i Valent Sinković/Foto PIXSELL

Moramo analizirati što se dogodilo, vidjeti što napraviti da budemo bolji, ali ovo će nam definitivno biti motivacija za iduću godinu", izjavio je nakon nedjeljnog finala Valent Sinković



RAČICE Braća Valent i Martin Sinković završili su nastup na Svjetskom prvenstvu u Račicama na četvrtom mjestu i tako ostali bez 20. odličja s najvećih veslačkih natjecanja, ali su poručili da će im to biti motivacija da se sljedeće godine vrate još jači.


Sinkovići su za pobjedničkom francuskom posadom zaostali za više od pet sekundi (+5.65), drugoplasirani Španjolci su bili brži gotovo četiri i pol sekunde (+4.47), a od brončanih Australaca dijelilo ih je nešto više od tri sekunde (+3.07).


Njihova kolekcija olimpijskih odličja te medalja sa svjetskih i europskih prvenstava tako je ostala na 14 zlata, četiri srebra i jednoj bronci.




“Razočarani smo finalom, ali to je sport – tako je kako je. Čestitam trima ekipama koje su bile daleko ispred nas, bili su klasa za sebe. Moramo analizirati što se dogodilo, vidjeti što napraviti da budemo bolji, ali ovo će nam definitivno biti motivacija za iduću godinu”, izjavio je nakon nedjeljnog finala Valent Sinković.


“Treba iz poraza uvijek izvući neku pouku. Ne bih govorio koji je uzrok, jer iskreno ni ne znam trenutno. Zadnjih par tjedana je čamac išao jako lijepo na treninzima i sve je bilo dobro, tako da ćemo naknadno analizirati sve s trenerom. Definitivno ne mislimo da je ovo početak kraja ili kraj nego samo dvije lošije utrke i mislim da ćemo se iduće godine vratiti još jači”, nadovezao se na starijeg brata Martin Sinković.


Braća su posebnu zahvalu uputili navijačima.


“Zahvalio bih svima koji nam daju podršku, posebno navijačima koji su došli iz Hrvatske, velika većina iz Dubrovnika. Zaista im puno hvala kao i svima koji su nam slali pozitivnu energiju i poruke, stvarno smo osjetili veliku podršku”, rekao je Valent.


“Stvarno je bilo posebno ići na vodu i čuti naše navijače. Nadamo se da ćemo se sljedeće godine vratiti u svoje pobjedničke vode, jer ova sezona je do sada bila savršena i mislim da možemo tako i sljedeće”, zaključio je Martin.