S teniskih terena

Simona Halep osvojila turnir u Melbourneu, a Ashleigh Barty turnir u Adelaidu, Dodig i Melo poraženi u finalu

Ashleigh Barty/Foto REUTERS

Ashleigh Barty/Foto REUTERS

Ivan Dodig i brazilski tenisač Marcelo Melo nisu uspjeli osvojiti turnir muških parova u  Adelaideu, gdje su u finalu poraženi od Indijaca Rohana Bopanne i Ramkumara Ramanathana



MELBOURNE  Nekadašnja najbolja svjetska tenisačica Rumunjka Simona Halep (WTA – 20.) pobjednički je otvorila novu sezonu svladavši u finalu turnira Melbourne Summer Set 1 Ruskinju Veroniku Kudermetovu (WTA – 31.) sa 6-2, 6-3.


Za 30-godišnju osvajačicu dva Grand Slam naslova (Roland Garros 2018., Wimbledon 2019.) ovo je 23. trofej u karijeri do kojeg je došla u svom 40. finalu, dok je 24-godišnja Ruskinja u svom trećem WTA finalu ostala na jednom naslovu osvojenom prošle godine u američkom Charlestonu.


Najbolja svjetska tenisačica Australka Ashleigh Barty osvojila je svoj 14. naslov u karijeri, a do trofeja je stigla pobijedivši u finalu WTA turnira u Adelaideu Kazahstanku Jelenu Ribakinu (WTA – 14.) sa 6-3, 6-2 za 64 minute. Za 25-godišnju Barty je ovo bilo 20. finale u karijeri, a drugo u Adelaide, gdje je slavila i 2020.




Ribakina je po osmi put zaigrala u finalu WTA turnira u pojedinačnoj konkurenciji, a 22-godišnja Kazahstanka je ostala na dva naslova osvojena 2019. u Bukureštu i 2020. u Hobartu.


Ivan Dodig i brazilski tenisač Marcelo Melo nisu uspjeli osvojiti turnir muških parova u  Adelaideu, gdje su u finalu poraženi od Indijaca Rohana Bopanne i Ramkumara Ramanathana sa 6-7 (6), 1-6.


Bilo je to Dodigovo 37. finale u konkurenciji parova, a ostao je na 16 naslova. U paru s Melom, s kojim je prošle godine obnovio suradnju nakon što su zajedno igrali u razdoblju od 2012. do 2016., po 15. put je igrao za trofej, a doživio je deveti poraz u finalu.


Za Bopannu je ovo 20. naslov u karijeri, a prvi u paru s Ramanathanom koji je osvojio svoj premijernni trofej na ATP Touru, bilo da se radi o pojedinačnoj ili konkurenciji parova.