OI u Tokiju

Simona Biles potvrdila da će nastupiti u finalu grede, Amerikanka očito izašla iz “krize samopouzdanja”

Hina

Simona Biles/Foto REUTERS

Simona Biles/Foto REUTERS

Biles je prije pet godina upravo na gredi osvojila broncu, nakon zlata u ekipnom i pojedinačnom višeboju te zlata na preskoku i parteru



TOKIO Američka gimnastičarka Simone Biles nastupit će u finalu vježbe na gredi u utorak na Olimpijskim igrama u Tokiju, objavio je Američki gimnastički savez (USA Gymnastics).


“Uzbuđeni smo što možemo potvrditi kako ćete vidjeti dvije američke sportašice u finalu preče sutra – Suni Lee I Simone Biles!! Jedva čekamo vidjeti Vas obje!”, objavio je savez.


Biles, jedna od heroina prošlih Igara u Rio de Janeiru na kojima je osvojila četiri zlata i broncu, odustala je od natjecanja tijekom finala ekipnog višeboja u Tokiju prošlog utorka nakon što je izvela samo jedan preskok. Po završetku finala svoje je odustajanje objasnila krizom samopouzdanja u Tokiju i nemogućnošću nošenja s “okretima”, odnosno dezorijentacijom tijekom vježbi




Kasnije je Biles odlučila ne nastupiti niti u pojedinačnom finalu višeboja, a odustala je i od nastupa u finalima preskoka, dvovisinskih ruča i partera iako se kvalificirala za njih.


Biles je prije pet godina upravo na gredi osvojila broncu, nakon zlata u ekipnom i pojedinačnom višeboju te zlata na preskoku i parteru. No, aktualna je svjetska prvakinja upravo na gredi.