Vuelta

Simon Yates napušta Vueltu, pobjednik utrke od prije četiri godine dobio je temperaturu i pozitivan test

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Od početka La Vuelte 19. kolovoza u Nizozemskoj, najmanje 18 vozača bilo je pozitivno na Covid-19. Širenje virusa se ubrzalo unutar pelotona posljednjih dana, s najmanje 15 slučajeva otkrivenih od petka



MADRID  Britanski biciklist Simon Yates (BikeExchange), koji je trenutno peti u ukupnom poretku, morao je napustiti utrku po Španjolskoj zbog pozitivnog testa na Covid-19, objavio je njegov tim u srijedu ujutro.


Pobjednik Vuelte 2018., Simon Yates (30), napredovao je jedno mjesto u ukupnom plasmanu nakon pojedinačnog kronometra dan ranije između Elchea i Alicantea.


Britanac je tijekom noći dobio temperaturu koju su pratili bolovi u tijelu nakon čega je napravio test koji je jutros pokazao da je pozitivan.




Momčad BikeExchange će testirati i druge bicikliste kao i menadžment tima.


Od početka La Vuelte 19. kolovoza u Nizozemskoj, najmanje 18 vozača bilo je pozitivno na Covid-19. Širenje virusa se ubrzalo unutar pelotona posljednjih dana, s najmanje 15 slučajeva otkrivenih od petka.


Od 182 trkača na startu, njih 155 trebalo je krenuti u srijedu od al Alhama de Murcia prema Almeriji (191,2 km).


U utorak su četiri vozača morala odustati od pojedinačnog kronometra nakon pozitivnog testa: Britanac Ethan Hayter (Ineos Grenadiers), Australac Harry Sweeny (Lotto-Soudal), Španjolac José Herrada (Cofidis) i Irac Sam Bennett (Bora), pobjednik dvije etape koji se bori za zelenu majicu.