Vaterpolo

Senzacija u Dohi. Francuzi izbacili Mađare i stižu nam u polufinale

Hina

Ilustracija / Arhiva NL

Ilustracija / Arhiva NL



Pravu senzaciju kreirali su vaterpolisti Francuske koji su u posljednjem četvrtfinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva u Dohi svladali favoriziranu Mađarsku s 11-10 (2-4, 1-3, 3-1, 5-2) te će biti suparnik hrvatskim reprezentativcima u polufinalu.


Za Francusku je to prvi plasman u polufinale u povijesti. Do njega je reprezentacija koju u svojstvu pomoćnog trenera vodi hrvatski stručnjak Vjekoslav Kobešćak došla, iako je na poluvremenu Mađarska vodila sa 7-3. Francuzi su u drugih 16 minuta nadigrali Mađara s 8-3.


Najzaslužniji za senzaciju bio je najbolji francuski vaterpolist Thomas Vernoux koji je s pet pogodaka bio najbolji strijelac utakmice, a upravo njegovim golom tri sekunde prije kraja Francuzi su došli do pobjede 11-10. Nikako ne treba zanemariti i sjajan učinak francuskog vratara Huga Fontanija koji je imao čak 15 obrana.




Uz Vernouxa, tri gola za Francuze postigao je Ugo Crousillat, dvaput je strijelac bio Michael Bodegas, a jedan pogodak postigao je Romain Marion-Vernoux.


Mađarske strijelce je s tri pogotka predvodio Gergo Zalanki, a dva je postigao Denes Varga.


Polufinalni dvoboj Hrvatske i Francuske na rasporedu je u četvrtak, s početkom u 15.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, dok će se u prvom polufinalu, koje će započeti u 14 sati, sastati reprezentacije Španjolske i Italije.