MI u Alžiru

Sedamdesetak hrvatskih sportaša i sportašica otputovalo čarter letom prema alžirskom Oranu gdje će se održati MI

Portal Novi list

Foto Facebook Hrvatski olimpijski odbor

Foto Facebook Hrvatski olimpijski odbor

Svi su istaknuli želju za što boljim vlastitim nastupima i za što obilnijom berbom medalja u Oranu



ZAGREB Sedamdesetak hrvatskih sportaša i sportašica otputovalo je noćas čarterom iz Zagreba u prvoj i najbrojnijoj skupini za alžirski Oran, u kojem će se od 25. lipnja do 6. srpnja održati XIX. Mediteranske igre. U skupini od oko 120 putnika bili su i članovi crnogorske muške rukometne reprezentacije.


Na ispraćajnom druženju predstavnika devet sportova (badminton, boks, boćanje, gimnastika, hrvanje, karate, odbojka, rukomet i jedrenje) s predstavnicima hrvatskih medija u predvorju Zračne luke „Franjo Tuđman“ o izgledima i ambicijama za dobar rezultat govorili su kapetanica ženske odbojkaške reprezentacije Martina Šamadan, kapetan muške vrste Marko Sedlaček, kapetanica ženske rukometne ekipe Stela Posavec, karataške uzdanice Enes Garibović i Ana Lenard te gimnastički olimpijci Tin Srbić i Ana Đerek.


Svi su istaknuli želju za što boljim vlastitim nastupima i za što obilnijom berbom medalja u Oranu. S bitnom pomlađenim sastavom odbojkašice brane zlato otprije četiri godine i čeka ih teška skupina, ali optimizma ne nedostaje. Slično je i s njihovim muškim kolegama, koji u skupini imaju dva nominalno vrlo jaka suparnika – Srbiju i Španjolsku, no, oni će nastupiti s okosnicom kadra koji je nedavno u Varaždinu osvojio broncu u Zlatnoj ligi. I od ženske rukometne reprezentacije očekuje se borba za odličja, iako je izbornik Nenad Šoštarić zatvarao kadrovsku križaljku i dan-dva uoči polaska u Oran. Osim Španjolki, među suparnicama ih očekuju i prilične nepoznanice – Alžirke i Tunižanke.




Iz borilačkih sportova trebalo bi nam stići obilje medalja, ali konkurencija iz 25 država koje su smještene na Sredozemlju ili gravitiraju prema njemu, definitivno neće biti bezazlena. Osim Enesa Garibovića i Ane Lenard, potvrdio je to i karataški olimpijac Ivana Kvesić – podatkom da će u Oranu nastupiti sedam od 10 najbolje rangiranih boraca iz njegove kategorije.


Druga skupina hrvatskih sportaša (iz streličarstva, streljaštva, juda, vjerojatno i mačevanja) putuje za Oran 27. lipnja s polaskom iz Ljubljane, a posljednja, treća skupina (atletika, košarka, plivanje i taekwondo) dan kasnije iz Zagreba.