PH u atletici

Sara Kolak u Karlovcu osvojila titulu prvakinje Hrvatske i potvrdila vizu za svjetsku smotru

Ivana Vaupotić

Sara Kolak/Foto PIXSELL

Sara Kolak/Foto PIXSELL

Lijepo je opet biti prvakinja Hrvatske, to mi puno znači. Ne samo meni, nego i klubu - rekla je atletičarka Kvarnera



RIJEKA Sara Kolak osvojila je titulu prvakinje Hrvatske u bacanju koplja hicem od 60,50 metara na državnom prvenstvu, što je prošlog vikenda održano u Karlovcu. Atletičarka Kvarnera pobjednički je hitac bacila u petoj seriji, drugo mjesto osvojila je Veronika Šokota (AŠK, 54,81), treće mjesto pripalo je Luciji Cvitanović (Zagreb, 54,40), dok je atletičarka Kvarnera Laura Štefanac natjecanje završila na petome mjesto sa 48,57 metara.


– Lijepo je opet biti prvakinja Hrvatske, to mi puno znači. Ne samo meni, nego i klubu. Dugo me nije bilo na državnom prvenstvu, super se bilo natjecati s curama. Evo, već imam jednu medalju ove godine – rekla je Sara Kolak, koplje koje je ove sezone najdalje letjelo do 62,62 metra kada je u pobijedila na mitingu u nizozemskom Leidenu.


– Iskreno, imala sam preveliku želju baciti dobar hitac, ruka je bila prebrza pa je i tehnika malo patila. Šteta… – dodala je atletičarka Kvarnera, koja je u Karlovcu skupila važne bodove u lovu na Svjetsko prvenstvo, domaćin kojega će od 15. do 24. srpnja biti Eugene.




Jučer je bio zadnji dan za ispuniti normu od 64,00 metra, ali i za sakupiti renking bodove na listi od 32 kopljašice koje će ići u Eugene. Sara se do jučer nalazila na 24. mjestu, što znači da će biti među hrvatskim atletičarima koji će nastupiti na svjetskoj smotri.


– Prošlog vikenda su održana nacionalna prvenstva u brojnim državama pa ćemo vidjeti što je koja cura bacila i koliko je bodova osvojila, tako da ne bih ništa prejudicirala. Zasad sve ide prema planu, polako se budim, zadovoljna sam kako je krenulo. Nisu to rezultati na koje smo svi navikli, ali opet se natječem i uživam – zaključila je Sara Kolak.


Atletičari Kvarnera u Karlovcu su osvojili još osam odličja, Marino Bloudek dotrčao je do zlata na 1.500 (3:45.69) i 800 metara (1:48.47), Marin Premeru je osvojio srebro u kugli (17,96) iza najboljeg hrvatskog rekordera Filipa Mihaljevića (ASK, 21,05), a drugi je bio i u bacanju diska (57,92) u kojem je nadmašio svojeg učenika Andru Juru Čubelića (45,52). Na drugu stepenicu pobjedničkog postolja stale su i Nicole Milić na 400 (55.25) i Tina Šmid na 1.500 metara (4:51.14), a obje su zajedno s Anijom Išić i Helenom Pervan bile dio srebrne štafete 4×400 metara (3:51.37).