Ekipno prvenstvo Europe

SARA KOLAK: Jedva čekam natjecanje, bit će to spektakl

Sara Kolak/Foto PIXSELL

Sara Kolak/Foto PIXSELL



RIJEKA Danas i sutra u Varaždinu će se održati Ekipno prvenstvo Europe – druga liga na kojem će nastupiti najbolji hrvatski atletičari predvođeni olimpijskim pobjednicama Sandrom Perković i Sarom Kolak. Jednom riječju, spektakl! Riječ je o natjecanju na kojem će osim Hrvatske nastupiti Bugarska, Austrija, Cipar, Danska, Estonija, Gruzija, Izrael, Latvija, Luksemburg, Malta i Slovenija, a u kojem će, prema novim pravilima, promociju u viši razred imati samo prvoplasirana reprezentacija, dok će pet najslabije plasiranih ekipa ispasti u treću ligu.


– Jedva čekam natjecanje, stadion Sloboda praktički je domaći teren i prvi stadion na kojem sam počela bacati koplje, doći će moja obitelj i prijatelji pa se baš radujem natjecanju – rekla je Sara Kolak, bacačica koplja Kvarnera, kojoj će ovo biti prvo natjecanje nakon mitinga Dijamantne lige sredinom srpnja u Londonu na kojem je hicem od 63,80 metara osvojila četvrto mjesto.


– Već se dugo nisam tu natjecala, lijepo je vidjeti stadion pun atletičara. Sigurna sam da će atmosfera biti fenomenalna. Zato pozivam sve koji mogu da dođu na stadion, ulaz je slobodan, imat će što vidjeti.




Hrvatska reprezentacija nastupit će u jakom sastavu, osim Sare Kolak (nedjelja, 18.35 sati), olimpijske pobjednice u bacanju koplja iz Rio de Janeira 2016. godine, koja se ove godine uspješno vratila natjecanjima nakon gotovo dvogodišnje pauze zbog ozljede i operacije lakta i u Ostravi bacila deveti rezultat sezone na svijetu od 64,45 metara, pred domaćom će publikom nastupiti i najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković (subota, 18.30 sati) disk koje je ove sezone najdalje letio do 64,77 metara.


– Ove smo godine u najjačem sastavu dosad, imamo prednost domaćeg terena, svoju publiku i svoje navijače. Vjerujem da će stadion biti dupkom pun. Ovo će natjecanje biti posebno zanimljivo svoj djeci koja će na jednom mjestu moći vidjeti svoje idole iz neposredne blizine, vidjeti kako je to na velikim natjecanjima te dobiti dodatnu motivaciju za bavljenje sportom. Zato se nadam da ovo neće biti posljednje natjecanje u Hrvatskoj takvoga karaktera.