OI Tokiju

Sandra Perković u dobrom raspoloženju otputovala na OI: “Nadam se da mi ovo nisu zadnje Igre”

Hina

Sandra Perković

Sandra Perković

Mislim da sam psihički i fizički jako spremna i da smo uspjeli većinu stvari držati pod kontrolom - rekla je Sandra



ZAGREB Dva dana prije otvaranja Olimpijskih igara put Tokija krenula je i dvostruka zlatna diskašica Sandra Perković s trenerom Edisom Elkasevićem i fizioterapeutkinjom Jelenom Gabelicom.


Perković je jedna od glavnih hvatskih aduta za novo odličje u Japanu, a uoči puta je bila sjajno raspoložena. Iza nje su vrlo dobre i opsežne pripreme. Sve što je planirala u pripremnom radoblju uspjela je i ostvariti. Nažalost, kao što je to uobičajeno kod vhunskih sportaša, bilo je i nekih manjih problema s ozljedama, ali “kraljica diska” kaže da se navikla živjeti s boli i da je to neće zaustaviti na putu do novog velikog ostvarenja.


“Osjećam se uzbuđeno, spremno i sretno što ću predstavljati boje Lijepe naše na svojim trećim Olimpijskim igrama. Malo mi je krivo što neće biti publike, ali mi smo tu pozvani da predstavljamo boje Lijepe naše. Mislim da sam psihički i fizički jako spremna i da smo uspjeli većinu stvari držati pod kontrolom. Ovo su moje treće Olimpijske igre i nadam se da nisu zadnje i da će sve biti u redu. Želim odraditi što bolje kvalifikacije i bez pritiska ući u finale, a onda ćemo razmišljati o nekim drugim stvarima”, rekla je Perković koja će u Tokiju biti i jedna od dvoje hrvatskih sportaša koji će nositi našu zastavu na otvaranju igara.




Čast je tim veća znamo li da će Perković biti prva žena koja će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Igara od naše samostalnosti. Uz nju će zastavu nositi strijelac Josip Glasnović.