Bacačko prvenstvo

Sandra Perković bacila 65.93, Filip Mihaljević 21.69 u Splitu

Hina

Sandra Perković/Foto REUTERS

Sandra Perković/Foto REUTERS

SPLIT  Prvog dana Zimskog bacačkog prvenstva Hrvatske, koje se u organizaciji kluba ASK održava u Splitu, Sandra Perković i Filip Mihaljević izvrsno su otvorili sezonu na otvorenom.U prvoj disciplini dana, u bacanju diska za seniorke, pobijedila je Sandra Perković hicem od 65.93 metara. Sandra je osim ovog hica imala još tri hica preko 60 metara (62,48, 62,02 i 65,60). S ovim rezultatom Sandra je zasjela na prvo mjesto na ovogodišnjim svjetskim tablicama u bacanju diska. 

Nakon izvrsne dvoranske sezone, Filip Mihaljević nastavio je izvrsnim rezultatima i na otvorenom. S hicem od 21,69 metara, što je samo 15 cm manje od njegov državnog rekorda, uvjerljivo je slavio u Splitu. Počeo je s 20,45 m u prvoj seriji, slijedi prijestup pa 21,44 u trećoj seriji, 21,04 u četvrtoj te najbolji hitac postigao je u petoj seriji. Filipov rezultat drugi u bacanju kugle na svijetu na otvorenom, a za samo centimetar ga nadmašuje Novozelanđanin Tomas Walsh.


Od ostalih rezultata spomenimo Martina Markovića pobjednika u bacanju diska za seniore s hicem od 63 metra dok je Marija Tolj bila druga u bacanju diska sa 60.75 m.