Doping afera

Sanda Delija, Vitomir Maričić i Petar Klovar se oglasili priopćenjem nakon suspenzije: “Neistinite i neutemeljene optužbe”

Zlatko Horvat

Sanda Delija, Vitomir Maričić i Petar Klovar/M. LEVAK

Sanda Delija, Vitomir Maričić i Petar Klovar/M. LEVAK

"Bili smo žrtve neprimjerenog postupka i vrlo ozbiljnih proceduralnih nepravilnosti", stoji u priopćenju



RIJEKA  »Možemo potvrditi da su sve optužbe gospodina Williama Trubridgea protiv nas neistinite i neutemeljene. Također, bili smo žrtve neprimjerenog postupka i vrlo ozbiljnih proceduralnih nepravilnosti. Naši odvjetnici rade na odgovarajućem odgovoru. Želimo vam svima zahvaliti na podršci, puno nam to znači. Naravno, nećemo dozvoliti nikakvu nepravdu ili nepoštenje protiv ljudskih vrijednosti, sportskog duha i fer natjecanja«, stoji u priopćenju koje su potpisali Sanda Delija, Vitomir Maričić i Petar Klovar, trio iza kojeg je nimalo ugodan dolazak na Bahame na natjecanje »Vertical Blue«, koje počinje 20. srpnja.


Naime, njihova prtljaga je pregledana i snimljen je njihov razgovor, koji je objavljen na YouTubeu. Optuženi su da su u prtljazi imali četiri vrste zabranjenih supstanci, koje su na popisu WADA-e te su suspendirani i zabranjen im je nastup na ovome, ali i na svim idućim natjecanjima u organizaciji »Vertical Bluea«. Pritom su Maričić i Klovar ostali bez prava na obranu.


William Trubridge, organizator ovog natjecanja, koje se održava u Deanovoj plavoj rupi dubokoj 202 metra na Long Islandu na Bahamima, bio je prvi ronilac koji je otišao dublje od 100 metara bez kisika i od 2013. držao je svjetski rekord u disciplinama slobodnog uranjanja. Klovar je lani zaronio 132 metra u turskoj Antalyji, nadmašivši za pet metara rekord Poljaka Mateusza Maline, postavljen upravo na Bahamima dva mjeseca ranije. Oni koji poznaju situaciju, smatraju da je William Trubridge u sukobu interesa kao jedan od sudionika natjecanja. Naime, Klovar je najavljivao pohod na svjetski rekord…