Povratak odbojke

Samanta Fabris odvela Dinamo Kazan do prvog ruskog Superkupa u povijesti kluba

Portal Novi list

Samanta Fabris s trofejom

Samanta Fabris s trofejom

Dobar je osjećaj početi sezonu pobjedom. Dobra je stvar što se u dvoranu pušta 80% gledatelja, što je dobar znak - rekla je nekadašnja igračica HAOK Rijeke



RIJEKA Kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris osvojila je sa svojim Dinamo Kazanom ruski Superkup. Samanta je bila najbolja igračica utakmice u pobjedi 3-0 (25-23, 25-18, 25-22) nad Lokomotivom iz Kalininigrada te s 21 poenom odvela svoj klub do jedinog trofeja, koji im je nedostajao.


– Sretna sam što smo osvojili Superkup, prvi put u povijesti za Dinamo Kazan. Dobar je osjećaj početi sezonu pobjedom. Dobra je stvar što se u dvoranu pušta 80% gledatelja, što je dobar znak. Nismo pokazali najbolju igru, kao ni Kaliningrad, ali nakon duge stanke treba vremena da se vrati u formu i sigurna sam da će najbolje igre slijediti u nadolazećim mjesecima. Ovo je bio dobar test da vidimo gdje smo i na čemu trebamo raditi. Za sada, uživat ćemo u ovom trofeju i koncentrirati se na daljnje utakmice!’ – izjavila je hrvatska odbojkašica Samanta Fabris za službene strance Hrvatskog odbojkaškog saveza.


Samanta se Dinamu iz Kazana pridružila 2019. godine i već u svojoj prvoj sezoni osvojila nacionalno prvenstvo i kup. Dinamo Kazan osnovan je 2002. godine i jedan je od najtrofejnijih ruskih odbojkaških klubova sa šest nalova nacionalnog prvaka, pet naslova pobjednika kupa te po jednim naslovom svjetskog i europskog klupskog prvaka.