Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta nakon trijumfa nad Bjelovarom najavljuju novu pobjedu nad Varaždincima

Igor Duvnjak

Luka Grgurević (Zamet)/Foto Arhiva NL

Luka Grgurević (Zamet)/Foto Arhiva NL

Varaždin 1930 je odlična ekipa, agresivni su u obrani, a igraju i »brzi centar« - upozorava lijevo krilo Riječana Luka Grgurević



RIJEKA Rukometaši Zameta, koji su u utakmici protiv Bjelovara bili mornari što jedre po nemirnom moru da bi ipak sretno uplovili u luku, osim osvojenih bodova kao sedativ su si uzeli dozu samopouzdanja uoči večerašnje utakmice s Varaždinom 1930 (19 sati). Pobjednički gol samo sekundu prije kraja utakmice svakako je psihološki stimulans momčadi trenera Valtera Matoševića.


– Puno nas je digla ta pobjeda, ipak smo u prvim dvama kolima imali dva poraza. Nije bilo dobro. Sada smo konačno pobijedili i podigli smo se, naravno da želimo tako nastaviti i dalje. Mislim da to možemo ostvariti s Varaždincima. Cilj nam je uspješno prvenstvo, Liga 4, nadam se da ćemo radom i trudom to postići – svjedoči lijevo krilo Riječana Luka Grgurević, jedan iz novog vala riječkog rukometa, rođen 2000. godine, studira pravo. Ovo mu je već četvrta sezona u prvoj momčadi, dobija priliku koju opravdava golovima. – Prije nisam baš imao minutažu, ovo je tek prva sezona da nešto igram. Sada sam u prvoj postavi i želim to iskoristiti, ostati u prvom sastavu.


Propusna obrana


Riječani su u dosadašnjim nastupima bili manje-više produktivni u napadu, ali je trebalo nadoknađivati propusnosti obrane, koja u idućim nastupima svakako treba biti znatno manje porozna.




– Trebali bismo biti agresivniji u obrani. Moramo tražiti više kontakta sa suparnicima i više ulaziti u duele, prekidati im igru. To bi trebalo ostvariti, iskazati malo više agresivnosti. To uvježbavamo na treninzima i radimo na tome i nadam se da će tako biti s Varaždincima. Teško da ćemo pobijediti ako ne budemo agresivni.


Teško je lučiti agresivnost od gole borbenosti, mnogi Zamećani su u proteklim nastupima iskazivali itekakvu želju i borbenost, »išli su na glavu« i u pravom smislu riječi. Možda je riječ bila o pojedinačnim iskakanjima, a trebalo bi »veslati zajednički«.


– Trebalo bi se podignuti na nekakvoj kolektivnoj razini. Dečki se trude, jako želimo pobjede, samo nam još malo nedostaje.


Brzi centar


Riječani su u trećem pokušaju ostvarili prvu premijerligašku pobjedu ove sezone, večeras žele udvostručiti učinak, no nešto se pita i suparnike.


Varaždin 1930 je odlična ekipa, agresivni su u obrani, a igraju i »brzi centar«. Doveli su i nekoliko dobrih igrača, ali ja mislim da smo mi ipak kvalitetniji, samo to moramo pokazati na terenu. Ključno je da budemo agresivni u obrani, vučemo »brzi centar« te da idemo u brze kontre i polukontre i tako im razbijemo ritam, samo da ne moramo igrati na njihovu postavljenu punu obranu. To je rješenje jer su oni agresivni dečki.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore