ATP Koln

Robert Bautisa Agut odustao od nastupa u Kolnu, Marin Čilić postao prvi nositelj

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Zbog ove promjene Čilić će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Stevea Johnsona.



KOELN Hrvatski Davis Cup reprezentativac Marin Čilić promoviran je u nositelja drugog ATP turniru u Koelnu, nakon što je zbog ozljede odustao Španjolac Roberto Bautista Agut, a zbog ove promjene će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Stevea Johnsona.


Naime, Bautistino mjesto četvrtog nositelja zauzeo je Kanađanin Felix Auger-Aliassime, koji je u nedjelju poražen od Alexandera Zvereva u finalu prvog od dva ATP turnira kojima je Koeln domaćin, a na mjesto kanadskog tenisača ubačen je Čilić kao najbolje rangirani tenisač bez statusa nositelja u originalnom ždrijebu.


Tako je Čilić preuzeo i Auger-Aliassimeovog suparnika, dok je Kanađanin dobio izravan prolaz u drugo kolo, kao i prva trojica nositelja turnira Nijemac Alexander Zverev, Argentinac Diego Schwartzman i Kanađanin Denis Shapovalov.




Dvoboj Čilića i Johnsona (ATP – 68.) na rasporedu je u ponedjeljak navečer.


Španjolac Alejandro Davidovich Fokina, koji je u originalnom ždrijebu trebao igrati protiv Čilića, za suparnika ima bosansko-hercegovačkog tenisača Damir Džumhura koji je do glavnog ždrijeba stigao kroz kvalifikacije.


Čilić bi u slučaju pobjede nad Johnsonom u drugom kolu ponovno mogao igrati protiv Davidovicha Fokine koji ga je u toj fazi natjecanja pobijedio na prvom koelnskom turniru.


U nedjelju je od nastupa u Koelnu odustao i Britanac Andy Murray, a kao razlog je naveo probleme s kukom.