Bomba s Kantride

Riječki vaterpolisti dobivaju iskusna pojačanja za iduću sezonu, stižu Petar Muslim i Darko Brguljan

Valentina Prokić

Petar Muslim/Foto Arhiva NL

Petar Muslim/Foto Arhiva NL

nNaša je želja da omogućimo mladoj momčadi da napravi korak naprijed, a dolaskom Muslima i Brguljana oni će pravovaljano napredovati - rekao je predsjednik kluba Samir Barać



RIJEKA Petar Muslim i Darko Brguljan u idućoj bi sezoni trebali nositi kapicu Primorja Erste bank. Vijest je odjeknula kao bomba, ali s pozitivnim efektom jer ono što je neposredno nakon završetka prvenstva najavio trener Igor Hinić postaje stvarnost. Naime, Hinić je istaknuo kako će mlada momčad Primorja EB biti pojačana dvojicom, trojicom kvalitetnih igrača kako bi u novoj sezoni napravili iskorak.


– Njihov dolazak je nevjerojatna stvar za naš klub. Olimpijski i europski prvak, igrači provjerene kvalitete, koji će donijeti itekako puno našoj mladoj momčadi. Naime, naša je želja da omogućimo mladoj momčadi da napravi korak naprijed, a dolaskom Muslima i Brguljana oni će pravovaljano napredovati – rekao je predsjednik Primorja EB Samir Barać, dodavši kako bi još moglo biti promjena.


Muslim i Brguljan tako će kapicu njemačkog Hannovera, osvajača Kupa Njemačke, koji je izborio Final eight Lige prvaka drugi put zaredom, zamijeniti s kapicom Primorja EB koju je Muslim već nosio. Naime, 34-godišnji Muslim u riječkom je klubu igrao u zlatnim sezonama, od 2011. do 2016. godine, a zatim je otišao u Bresciju te 2019. u Hannover. Muslim je bio i dio reprezentacije koja je 2012. osvojila olimpijsko zlato.




Crnogorski 31-godišnji vaterpolist Darko Brguljan, Muslimov suigrač u Hannoveru, s reprezentacijom je bio četvrti na OI 2016. godine, a iste godine osvojio je i srebro na Europskom prvenstvu. Brguljan ima i srebro sa svjetske smotre 2013. godine.