Sara Kolak

Riječka olimpijska pobjednica u bacanju koplja osigurala mjesto među putnicima na SP

Ivana Vaupotić

Sara Kolak/Foto REUTERS

Sara Kolak/Foto REUTERS

Sara Kolak prvi će veliki ispit imati sredinom srpnja, drugi je čeka na Europskom prvenstvu u Münchenu



RIJEKA  Sara Kolak, atletičarka Kvarnera, osigurala je svoje mjesto među putnicima na Svjetsko prvenstvo, što će se od 15. do 24. srpnja održati u Eugeneu. Olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rio de Janeira 2016. godine u Eugene će putovati unatoč tome što nije uspjela prebaciti normu od 64 metra, već je svoje mjesto na svjetskoj smotri zaslužila na temelju poretka na ovosezonskoj listi najboljih atletičarki na kojoj se sa 1151 bodom nalazi na 23. mjestu od 32 bacačice koplja koje će putovati u Eugene.


Atletičarka Kvarnera zasad može biti zadovoljna svojom povratničkom sezonom u kojoj je njezino koplje najdalje letjelo u nizozemskom Leidenu kada se zaustavilo na 62,62 metra, što je najbolji hitac Sare Kolak nakon 29. kolovoza 2020. godine kada je u Offenburgu osvojila prvo mjesto sa 62,68 metara, ali i rezultat 12 centimetara bolji od norme za Europsko prvenstvo, što će se od 15. do 21. kolovoza održati u Münchenu. Povratničkom budući da je iza nje teška godina u kojoj je granicu od 60 metara prebacila tek na njezinom otvaranju u Ostravi (60,04), nakon čega je ostala bez plasmana na Olimpijskim igrama i prekinula suradnju s norveškim bacačem koplja Andreasom Thorkildsenom.


Iza nje su pet natjecanja i četiri postolja s hicima preko 60 metara (62,62, 61,72, 60,50, 60,32) kojima je pokazala da je s trenerom Gorazdom Rajherom, slovenskim stručnjakom pod paskom kojeg trenira od veljače ove godine i koji je stvorio Kristjana Čeha, jednog od najboljih bacača diska na svijetu, na pravom putu.




Sara Kolak prvi će veliki ispit imati sredinom srpnja, drugi je čeka na Europskom prvenstvu u Münchenu.