Astrid Popić

Riječka odbojkašica nastavlja karijeru u grčkom prvoligašu, na gostovanja se ide – zrakoplovom

Ivan Volarić

Astrid Popić/Foto PIXSELL

Astrid Popić/Foto PIXSELL

Petoplasirani sastav grčkog prvenstva AO Thiras dolazi s otoka Santorinija



RIJEKA  Astrid Popić nova je igračica AO-a Thirasa. Jedna od brojnih riječkih odbojkašica, koja je prisiljena profesionalnu karijeru razvijati daleko od rodnog grada, napustila je redove zagrebačke Mladosti i skrasila se u grčkom prvoligašu s otoka Santorinija. Potpisala je jednogodišnji ugovor s klubom koji je prošlu sezonu zaključio na petom mjestu tamošnjeg prvenstva, tik iza »velike četvorke« grčkog sporta – Panathinaikosa, Olympiakosa, AEK-a i PAOK-a.


– Baš sam zadovoljna! Ugovorom, odnosno uvjetima, sportskim izazovom koji je preda mnom, ali i činjenicom da ću u idućih godinu dana igrati i živjeti na otoku. Rekli su mi da je zimi malo pusto, otok nije baš velik, ali meni to stvarno ne smeta – govori 25-godišnja srednja blokerica i povremena hrvatska reprezentativka, koja je već odradila jednu inozemnu epizodu. Prije dolaska u Mladost okušala se u redovima francuskog prvoligaša Beziersa.


– Vrlo bitno je da me trener želi. Uočio me je kada sam igrala za Mladost protiv Scandiccija u Kupu CEV-a i inzistirao na dolasku. Dakle, dolazim kao igračica prve postave što je, također, za mene vrlo važno u cijeloj ovoj priči. Trener i cijeli stožer su Talijani, a ja dobro govorim talijanski. I to je sigurno veliki plus. U klubu su četiri strankinje, osim mene jedna Slovenka iz Maribora koju poznajem od ranije, Brazilka i Argentinka. Kažu mi da se na gostovanja uglavnom putuje zrakoplovom i to dan ranije, petkom… Naviknut ću se. Šteta jedino što ne igramo Europu – dodala je starija sestra Popić. Mlađa sestra Tamara kapetanica je HAOK-a Rijeka.




Ljetni odmor uz rad po posebnom klupskom programu za Astrid će završiti krajem kolovoza. Let za Santorini zakazan je 26. kolovoza, dva dana kasnije počinju pripreme u klubu čije boje je svojevremeno branila još jedna Riječanka – Ana Grbac.