EP u karateu

Riječanka Ema Sgardelli u finalu EP-a za mlađe seniorke, Aleksandar Kalabić zapeo u četvrtfinalu

Ivana Vaupotić

Ema Sgardelli

Ema Sgardelli

Osim Eme Sgardelli danas će po medalju ići i Dario Gluhinić iz zagrebačke Stijene



RIJEKA  Ema Sgardelli, aktualna mlađeseniorska europska viceprvakinja u kategoriji do 50 kilograma, plasirala se u finale Europskoga prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, što danas završava u ciparskoj Larnaci. Karatistica Championa danas će od 15.20 sati protiv Francuskinje Assme Charip ići po zlato, jedino odličje što joj nedostaje u njezinoj kolekciji medalja s velikih natjecanja. Prošle je godine u svojoj prvoj mlađeseniorskoj sezoni osvojila europsko srebro i svjetsku broncu, uoči Larnace nije skrivala ambicije i san o najsjajnijem odličju.


Ema Sgardelli je do finala stigla trima pobjedama, nakon što je bila slobodna u prvom kolu, natjecanje je otvorila uspjehom protiv Azerbajdžanke Khumar Alibayakove (4:0), potom je uvjerljivo slavila u borbi sa Slovakinjom Lucijom Mrazovom (7:1), nakon čega je u polufinalu svladala Španjolku Sofiju Verdes Lindez (5:1).


Od ostalih predstavnika riječkoga karatea najdalje je stigao Aleksandar Kalabić (Ipon), koji je zapeo u četvrtfinalu kategorije do 84 kilograma u kojoj je uspješniji od njega bio Makedonac Vitomir Trajkovski (1:4). Natjecanje je otvorio pobjedom protiv Turčina Hasana Arslana (2:1), nakon čega je svladao Cipranina Loizosa Vasilioua (5:2).




Laura Lisac (Sokol) poražena je od Francuskinje Hillary Jennifer Zameto u prvom kolu kategorije do 61 kilograma, dok je Nino Donadić u kategoriji do 60 kilograma stigao do drugoga kola. Karatist TAD-a u prvom kolu je zahvaljujući sudačkom preglasavanju slavio protiv predstavnika Kosova Drena Ibrahimija nakon što je borba završila 0:0, nakon čega ga je u drugom kolu uspješniji od njega bio Ukrajinac Nikita Filipov (0:4).


Osim Eme Sgardelli danas će po medalju ići i Dario Gluhinić iz zagrebačke Stijene, koji će u kategoriji preko 84 kilograma u borbi za broncu za protivnika imati Crnogorca Nemanju Jovovića.