ATP Indian Wells

Rafa Nadal i Danil Medvjedev prošli u treće kolo Indian Wellsa, sve miriše na njihov sudar u polufinalu

Portal Novi list

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Nadal se provukao protiv Sebastiana Korde



INDIAN WELLS  Ruski tenisač Danil Medvjedev u subotu je odigrao svoj prvi meč otkad je postao “broj jedan”, svladavši s lakoćom Čeha Tomasa Machaca 6-3, 6-2 i plasiravši se u treće kolo Indian Wellsa. Snažan servis Medvjedeva i gotovo neprobojna obrana pokazali su se previše da bi se češki kvalifikant mogao nositi u vrlo vrućem danu u pustinji južne Kalifornije.


Medvjedev, 26-godišnji prvak US Opena, traži u Indian Wellsu svoju prvu pobjedu na Masters 1000 turniru i prvu pobjedu u 2022. godini.


– Ovo je prvi put da čujem da sam najbolji i ljudi su pljeskali, pa zahvaljujem na lijepom dočeku, Uvjeti za igru ​​ovdje su uvijek malo čudni, potrebno je vrijeme da se dobro prilagodiš, ali danas je dobro prošlo. Nadam se da će se nastaviti i da ću ići bolje nego prethodnih puta – rekao je Medvjedev.




On će u trećem kolu igrati protiv Francuza Gaela Monfilsa, a ždrijeb ga u polufinalu vodi na Rafu Nadala. Španjolac je pak nastavio svoj niz pobjeda u 2022. godini. Nadal je prošao je u treće kolo Indian Wellsa pobjedom 6:2, 1:6, 7:6(3) protiv 38. igrača svijeta Sebastiana Korde. Španjolac je gubio u trećem setu 5:2, a onda se ipak uspio vratiti i slaviti u tie-breaku. Sada ga čeka Britanac Dan Evans.


– Sretno sam pobijedio. Bio mi je ovo najgori meč godine – priznao je nakon susreta Nadal.