ATP Umag

Prvo kolo Plava Laguna Croatia Opena donosi hrvatski derbi

Zlatko Horvat

- Direktor Tomislav Poljak, Goran Ivanišević, Marin Čilić i supervizor Gerry Armstrong / M. MIJOŠEK

- Direktor Tomislav Poljak, Goran Ivanišević, Marin Čilić i supervizor Gerry Armstrong / M. MIJOŠEK



UMAG – Splitski dobitnici pozivnica, 17-godišnji Dino Prižmić i pet godina stariji Duje Ajduković, sastat će se u prvom kolu Plava Laguna Croatia Opena. Odlučeno je to ždrijebom, koji je promijenio planirano mjesto održavanja jer je nevrijeme ostavilo trag na velikom šatoru, dok je start kvalifikacija kasnio. Na kraju, Hrvatska je dobila derbi… Prižmić je, iako mlađi, bolje rangiran. Pobjednik ovogodišnjeg juniorskog Roland Garrosa je 296. igrač svijeta, dok je Ajduković na 326. mjestu ATP ljestvice.


– Pogodio sam Prižmića i Hajdukovića za prvo kolo – kaže Goran Ivanišević, finalist prvog izdanja 1990. godine. – Drago mi je da je Marin tu nakon 2014. godine. Imamo i neka otkazivanja, ali turnir je veći od toga. Očekujemo puno velikih mečeva idućeg tjedna i u kvalifikacijama i dobre igre naših igrača. Uživajte…


Povratak


Dva pobjednika Plava Laguna Croatia Opena, ali i Grand Slam turnira (US Open), Marin Čilić i Austrijanac Dominic Thiem, igrat će protiv kvalifikanata u prvom kolu 33. izdanja. Thiema u slučaju prolaza čeka prvi nositelj Čeh Jiry Lehecka, a Čilića sedmi nositelj Matteo Arnaldi. Plasman u četvrtfinale značio bi veliki dvoboj dvojca koji ima još jednu zajedničku nit, obojici je treće mjesto bio najbolji plasman na ATP ljestvici.




– Lijepo je biti opet u Umagu, nakon niza godina. Odradio sam dobro rehabilitaciju, koljeno je dosta dobro i raduje me povratak na terene – kaže 34-godišnji Marin Čilić, pobjednik Umaga prije 11 godina. Čilić je, uz Gorana Prpića na premijeri 1990. godine, jedini od hrvatskih tenisača slavio na turniru.


Zvijezda Stan


– Tu sam krenuo 2005. godine, odigrao prvi meč na ATP Touru. Sada se priča zaključuje s povratkom, što mi je jako drago. Još čekam suparnika, ali nadam se da će turnir proći jako dobro. Raduje me nastup i nadam se super tjednu – dodao je Čilić.


Suparnika iz kvalifikacija čeka još jedna zvijezda turnira, šesti nositelj Stan Wawrinka, još jedan od pobjednika umaškog turnira, kojem je 2006. završnicu predao – Novak Đoković.


Pobjedniku turnira pripast će 250 ATP bodova i 85.605 eura. Finale donosi 150 ATP bodova i 49.940 eura.


Serdarušić i Bašić ispali

Hrvatska lista sudionika glavnog turnira neće se proširiti, dvojac u kvalifikacijama završio je nastup u prvom kolu. Čileanac Tomas Barrios Vera, 125. igrač svijeta, svladao je Nina Serdarušića sa 6:4, 6:2, dok je Kazahstanac Timofej Skatov pobijedio Jerka Brkića, pobjednika serije »Road to Umag«, sa 6:2, 6:2.

Ždrijeb

Prvo kolo: Lehecka (1) slobodan, Thiem – kvalifikant, Čilić – kvalifikant, kvalifikant – Arnaldi (7).


Ofner (3) slobodan, Popyrin – Bonzi, Ajduković – Prižmić, Piros – O’Connell (5).


Wawrinka (6) – kvalifikant, Hüsler – Coria, Daniel – Landaluce, Carballes Baena (4) slobodan.


Ramos-Vinolas (8) – Munar, Marozsan – Cerundolo, Cecchinato – Ševčenko, Sonego (2) slobodan.