OI u Tokiju

Prvi slučaj zaraze koronavirusom tijekom prolaska olimpijskog plamena, neki gradovi u Japanu zabranili štafetu

Hina

Grad Kyoto se zadnji suprotstavio prolasku plamena kroz svoje područje, a lokalni meidji pišu da će gradske vlasti tražiti da plamen ne ide javnim putevimaTOKIO  Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju u četvrtak su objavili da je zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirsom na prolasku olimpijskog plamena po Japanu.


Organizatori su naveli da je muškarac od tridesetak godina, koji je sudjelovao u prolasku plamena na otoku Shikoku (zapad), bio pozitivan na koronavirus, no nisu otkrili ni njegov identitet ni njegovu ulogu u svemu.


To je prvi slučaj povezan s prolaskom štafete koja ne smije ići po nekim javnim putevima u pojedinim zonama zbog bojazni od širenja koronavirusa. Organizatori surađuju s medicinskim tijelima kako bi se “poduzele potrebne mjere za siguran prolazak plamena”.
Grad Kyoto se zadnji suprotstavio prolasku plamena kroz svoje područje, a lokalni meidji pišu da će gradske vlasti tražiti da plamen ne ide javnim putevima.


Prema pisanju dnevnika ‘Asahi’, Kyoto bi mogao predložiti da se prolazak plamena organizira unutar dvorca Nijo koji je pod zaštitom UNESCO-a.


Prošli tjedan je prolazio kroz zatvoreni park u gradu Osaka bez prisustva javnosti.


Okinawa, u južnom dijelu Japana, i grad Matsuyama na zapadu su otkazali prolazak plamena zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom.


Plamen je na put po Japanu krenuo 25. ožujka iz Fukushime i kroz 47 japanskih okruga će ga nositi oko 10.000 trkača prije nego stigne u Tokio gdje će se 23. srpnja održati svečano otvaranje Olimpijskih igara.