Neizbježan zahvat

Primož Roglič ipak mora na operaciju ramena nakon teškog pada na Vuelti

Hina

Primož Roglić/Foto REUTERS

Primož Roglić/Foto REUTERS

Nije tajna da sam već nekoliko puta iščašio rame. Došao sam do točke kada ga moram popraviti, rekao je vozač momčadi Jumbo-Visme



PARIZ Slovenski biciklist Primož Roglič, koji je završio sezonu nakon teškog pada na Vuelti početkom rujna, mora u ponedjeljak na operaciju desnog ramena kako bi se spriječile slične ili teže ozljede u budućnosti.


“Nije tajna da sam već nekoliko puta iščašio rame. Došao sam do točke kada ga moram popraviti”, rekao je vozač momčadi Jumbo-Visme za slovenski radio Val 202.


“Nije to trivijalna operacija. Izrezat će komad kosti da ga stave na mjesto iščašenja ramena”, dodao je Roglič, čija će ruka biti imobilizirana šest do osam tjedana.




Bivši prvak u skijaškim skokovima,33-godišnji Roglič posljednjih je godina doživio brojne padove. U srpnju je iščašio rame na Tour de Franceu nakon što je pao tijekom 5. etape. Sam je vratio rame na mjesto.


Trostruki pobjednik Vuelte (od 2019. do 2021.) i olimpijski pobjednik u vožnji na kronometar doživio je istu nesreću na Pariz-Nici 2021. godine. A onda je ove godine na Vuelti žestoko pao na tlo nekoliko metara od cilja 16. etape zbog čega je morao prekinuti sezonu.