Optimizam na Kantridi

Primorje EB predstavilo brojna pojačanja za novu sezonu, Igor Hinić najavio borbu s Mladosti za treće mjesto

Valentina Prokić

Igor Hinić, Petar Muslim, Darko Brguljan, Kaan Oguzcan i Kas Te Riele/S. DRECHSLER

Igor Hinić, Petar Muslim, Darko Brguljan, Kaan Oguzcan i Kas Te Riele/S. DRECHSLER

Što se A1 Regionalne lige tiče, svakako želimo iskorak, odnosno plasman u Premier regionalnu ligu - kaže trener Primorja EB



RIJEKA Vaterpolisti Primorja EB neće u subotu početi s natjecateljskim obvezama, već idućeg vikenda kada će na gostovanju kod Zadra 1952 odigrati utakmice A1 Regionalne lige, ali i utakmicu prvenstva Hrvatske.


– Kompletni smo, izuzev slovenskog reprezentativca Jaše Kadiveca koji je ozlijeđen i koji će početi trenirati za tjedan, dva. Fizički dio smo odradili, sada smo usmjereni na taktiku – rekao je trener vaterpolista Primorja EB Igor Hinić.


Primorje EB je u prijelaznom roku dobro radilo, vratio se iskusnik Petar Muslim, uz njega još jedan iskusan igrač i bivši crnogorski reprezentativac Darko Brguljan, a uz već spomenutog Kadiveca na Kantridu su stigli Turčin Kaan Oguzcan i Nizozemac Kas Te Riele.




– Vjerujem da ćemo se s Mladosti boriti za treće mjesto u prvenstvu Hrvatske, a što se A1 Regionalne lige tiče, svakako želimo iskorak, odnosno plasman u Premier regionalnu ligu. Ta će se liga igrati jednokružno, najteži turnir je završni, koji je u Beogradu. Bit će teško jer ako se izgube bodovi u jednoj utakmici, bit će ih teško nadoknaditi – dodao je Hinić.


Napredak


Petar Muslim i Darko Brguljan, obojica pristigli iz njemačkog prvaka WASPO 98 Hannovera, odlično su se uklopili u mladu riječku momčad koja je s njima dobila toliko potrebno iskustvo.


– Momčad je dobra, spoj mladosti i iskustva, što ja osobno jako volim. Dečki su veliki radnici, bez obzira na godine. Dobro smo se pojačali i stvarno uživam trenirati – rekao je povratnik u Primorje EB Petar Muslim.


– Mislim da se možemo i moramo plasirati u Premier regionalnu ligu. Tri kluba iz Srbije te Budva su najopasniji, ali ne treba ih se bojati jer smo dobra i kvalitetna momčad – nadovezao se Darko Brguljan dodavši da se odlično uklopio te da su suigrači, ali i ljudi iz kluba, sjajna ekipa.


Mlada pojačanja iz Turske i Nizozemske prvi će se put okušati u klubu izvan svojih zemalja.


– Odlučio sam se na dolazak u Primorje EB i Hrvatsku da bih unaprijedio svoju igru i učio od ove momčadi. Dečki su stvarno dobri i mislim da bismo svi zajedno mogli nešto napraviti. Cilj mi je dati sve od sebe i pomoći da dođemo do rezultata – rekao je Kaan Oguzcan, koji je ponikao u Galatasarayu. Igor Hinić četiri je godine svoje igračke karijere proveo u Istanbulu, u klubu Enka.


– Znam nešto reći na turskom jeziku i razumijem ponešto, ali ne pričam tečno turski. Razgovaramo na engleskom jeziku, a ja ne vičem kad igramo, već samo glasno govorim – rekao je kroz smijeh Hinić na pitanje na kojem jeziku viče na dvojicu mlađih prinova.


Lak izbor


Nizozemski ljevak sjajan je igrač, što je pokazao i na EP-u u Splitu.


– Izbor je bio lak, Primorje EB ima puno dobrih igrača i puno iskustva. Natječe se u dobroj ligi s kvalitetnim klubovima i spreman sam za početak natjecanja – poručio je Kas Te Riele, iako mu odlazak od kuće nije bio lak.


– Teško je otići, jer kod kuće si siguran, sve znaš, sve poznaješ, a onda odlaziš u drugu sredinu, ne znaš kako ćeš se snaći, hoćeš li se uklopiti sa suigračima… No, sve je dobro prošlo, lijepo nam je u Primorju EB i u Rijeci – dodao je nizozemski igrač, na kojega se nadovezao prvi čovjek struke riječke momčadi Igor Hinić.


– Dečki su se dobro uklopili. S ovim pojačanjima smo kvalitetno popunjeni na svim pozicijama. Trebat će nam malo vremena za uigravanje, kao i većini momčadi, jer je puno igrača bilo odsutno tijekom priprema zbog reprezentativnih obveza u svim kategorijama. Svi smo u istoj situaciji, ali kad sve krene, vrlo brzo ćemo znati kakve su ostale momčadi jer ćemo imati više informacija – zaključio je Igor Hinić.


WASPO 96 Hannover trenira s Primorjašima

Vaterpolisti Primorja EB na Kantridi treniraju sa šestom momčadi Europe, njemačkim prvakom WASPO 96 Hannoverom, za kojeg su do svibnja igrali Muslim i Brguljan. Nijemci će u Rijeci boraviti do iduće srijede. Velika je to čast za Primorje EB jer se vrhunske momčadi ne odlučuju često na odlaske na pripreme kod neke momčadi, češće je slučaj da se dolazi k njima u goste. No, zahvaljujući treneru Karstenu Seehaferu, koji je ujedno i alfa i omega kluba, njemačka momčad je stigla u Rijeku, što će itekako pomoći treneru Hiniću kada je uigravanje njegovih odabranika u pitanju. Istovremeno, mlađi igrači će imati više prilika odmjeriti snage s europskim iskusnicima te steći nova iskustva.