Nema novaca

Primorje EB potpisalo ugovore s tri darovita igrača iz škole vaterpola, s Kantride odlazi i Dario Rakovac

Valentina Prokić

Noa Burburan, Niko Čubranić i Roko Vuković/S. DRECHSLER

Noa Burburan, Niko Čubranić i Roko Vuković/S. DRECHSLER

Tržište je nametnulo ritam koji mi ne možemo financijski pratiti te nam u prvi plan dolaze mlađa lica iz naše škole - rekao je predsjednik Primorja EB Samir Barać



RIJEKA Noa Burburan, Niko Čubranić, Roko Vuković i Mauro Ivan Čubranić potpisali su svoj prvi ugovor s Primorjem EB u kojem su se obavezali na trogodišnju suradnju. Sva četvorica su već neko vrijeme dio seniorske momčadi Primorja EB i najbolji su primjer dobrog rada u Školi vaterpola riječkoga kluba.


– Ovo je izuzetno važan trenutak za nas s obzirom na odlazak četvorice iskusnih prvotimaca čije ambicije klub više nije mogao financijski pratiti. Dolaze nam nova, stara lica koja su već dvije, tri godine u krugu prve momčadi, a prošli su sve dobne kategorije u našem klubu. Svi oni su pravi predstavnici modernog vaterpola, izdržljivi, brzi i već su zamijećeni od strane HVS-a te su u mladim reprezentacijama. Vratar Mauro Ivan Čubranić je i sada na pripremama za Europsko prvenstvo s U-17 reprezentacijom. Dečki su već osjetili što znači nositi igru Primorja EB, učili su brzo, imaju kvalitetu i oni su naša budućnost. Tržište je nametnulo ritam koji mi ne možemo financijski pratiti te nam u prvi plan dolaze mlađa lica iz naše škole – rekao je predsjednik Primorja EB Samir Barać.


Vodstvo Primorja EB je u pregovorima s jednim centrom i vratarom, a pojačanje na bekovskoj poziciji ovisit će o financijama.




– Sretan sam što mogu potpisati ugovor u mom gradu te nastaviti svoju karijeru u Primorju EB – rekao je Noa Burburan.


Niko Čubranić mlađi je brat vratara Frana Čubranića, koji je jedan od nekolicine prvotimaca koji su zatražili ispisnicu.


– Dogodila se smjena generacija, ali sada je red na nama mlađima da dobijemo priliku. Vjerujem da ćemo opravdati očekivanja – dodao je Čubranić.


Mladi igrači Primorja EB su 2003. godište, a među njima je najmlađi Roko Vuković.


– Pritisak je dio sporta i ne bojim ga se. Čast mi je kao najmlađem igraču igrati za Primorje EB, klub koji sam gledao kao mali i u kojem sam uvijek htio igrati. Želja nam je pokazati još više nego dosad – rekao je Vuković.


Iako pripreme prve momčadi službeno startaju 20. srpnja, mladi igrači imaju konstantne obveze, što u nižim dobnim kategorijama, što s reprezentacijom te maturama.


Donedavni kapetan Dario Rakovac također je uzeo ispisnicu i razmatra tri, četiri ponude. Lovro Paparić karijeru će nastaviti u grčkom Vouliagmeniju, a u pregovorima oko novih destinacija su Sven Augusti i Fran Čubranić. U Primorju EB još nisu službeno odlučili hoće li nastupiti u A1 ili A2 Regionalnoj ligi, ali s obzirom na pomlađenu momčad i financijsku situaciju, izvjesno je da će to biti A2 liga.