Nižu pobjede

Primorjaši uspješno odradili zagrijavanje za Gruzijce: “Možemo proći u četvrtfinale”

Igor Duvnjak

Jaša Kadivec/V. KARUZA

Jaša Kadivec/V. KARUZA

Oni nisu loša ekipa, ali ni mi nismo loši - kaže Jaša Kadivec



RIJEKA  Za razliku od eventualnog »sretnog dobitnika« koji možda nikada neće dočekati »sedmicu« igrajući Loto, vaterpolistima Primorja Erste bank je pobjeda bila na dlanu i prije no što su zaigrali s obzirom na razliku u kvaliteti ove faze hrvatskog prvenstva za poredak od trećeg do desetog mjesta. Čekajući one zahtjevne duele u play offu, Bankari su u sedam utakmica domaćeg natjecanja ostvaril maksimalan učinak. Ulazili su u vodu kao apsolutni favoriti da bi onda opravdavali tu ulogu, tako je i u petak na Kantridi kada su napunili mrežu korčulanskog KPK-a u pobjedi s čak 17:5.


– Uza svu činjenicu da smo favoriti i da smo sve ove utakmice trebali pobijediti, morali smo odigrati sve s nužnom pažnjom kako se ne bi dogodila neka pogreška i da ne bismo bez beze izgubili neke bodove – kaže potporna greda obrambenog krova Primorjaša Jaša Kadivec. Uz obavljanje obrambenih zadaća uključio se i u golijadu domaćih favorita s četiri pogotka u mrežu nemoćnih Korčulana. – Inače, kada smo krenuli u ovaj drugi dio sezone nakon stanke, malo je bio vidljiv umor jer smo bili u fazi intenzivnih fizičkih priprema. Sada pak polako spuštamo intezitet tog rada i više radimo na taktičkim varijantama. To se vidi i u igri. Pritom nam je bitno da u svaku od ovih utakmica, kao što je bilo s Korčulanima, uđemo sto posto angažirani, da se ne počne igrati »gol za gol« i da se onda eventualno ne izgubi poneki bod.


Na Kantridi još traje faza kušanja predjela za glavno jelo, čeka se međunarodna poslastica, susret osmine finala Euro kupa 8. ožujka, kada u Rijeci gostuje Dinamo iz Tbilisija. Primorje EB je već ugodno iznenadilo osvajanjem prvog mjesta u skupini, apetiti su porasli, želja je novi uspješan zevaslaj i ulazak među osmoricu najboljih.




– Već smo se sada u ovoj fazi rada pripremali za utakmice s Dinamom iz Tbilisija. Igramo s njima u osmini finala Euro kupa i to su nam najvažnije utakmice u nastavku sezone, a onda idemo dalje, korak po korak. Kada je riječ o izgledima s Gruzijcima, tu je sve moguće. Oni nisu loša ekipa, ali ni mi nismo loši. Moramo s njima pokazati što znamo i ako pružimo dobre partije, mislim da možemo proći u četvrtfinale.