EP odbojkašica

Poznati su svi parovi osmine finala EP-a odbojkašica, Hrvatska je natjecanje završila na 22. mjestu od 24 reprezentacije

Hina

Foto Hrvatski odbojkaški savez

Foto Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatska reprezentacija je natjecanje u skupini B završila s pet poraza i jednim osvojenim bodom



ZAGREB  U četvrtak su odigrane posljednje utakmice grupne faze natjecanja na Europskom prvenstvu odbojkašica koje zajednički organiziraju Italija, Belgija, Estonija i Njemačka pa su poznati svi parovi osmine finala.


U skupini A u Gentu Poljska je bila bolja od Ukrajine s 3-1 (17, -22, 17, 17) i tako osvojila drugo mjesto iza stopostotne Srbije koja je s 3-0 (13, 13, 19) svladala Belgiju. No, i Ukrajina i Belgija su se plasirale u osminu finala.


U skupini C u Duesseldorfu Češka je s 3-0 (23, 30, 22) nadigrala Švedsku, a Turska je s 3-0 (15, 20, 26) bila bolja od Njemačke. Turkinje s prvog mjesta u skupini idu u osminu finala, a tamo su joj se pridružile Češka, Njemačka i Švedska.




U petak je slobodan dan, a od subote do ponedjeljka bit će odigrane utakmice osmine finala. U subotu će u u Firenci igrati Italija – Španjolska i Francuska – Rumunjska. U nedjelju su na rasporedu četiri dvoboja: u Bruxellesu će se sastati Turska – Belgija i Poljska – Njemačka, a u Firenci Nizozemska – Švicarska i Bugarska – Slovačka. Posljednje dvije utakmice bit će odigrane u ponedjeljak u Bruxellesu, a sastat će se Srbija – Švedska i Češka – Ukrajina.


Četvrtfinala su na rasporedu u utorak, 29. kolovoza, i srijedu, 30. kolovoza.


Hrvatska reprezentacija je natjecanje u skupini B završila s pet poraza i jednim osvojenim bodom, što joj je ukupno donijelo 22. mjesto među 24 reprezentacije. Iza hrvatskih odbojkašica ostale su samo reprezentacije Estonije i Mađarske.