EP odbojkaša

Poznata su tri četvrtfinalna para EP-a u odbojci, danas od 16 sati igraju Hrvatska i Slovenija

Portal Novi list

Leo Andrić/Foto cev.lu

Leo Andrić/Foto cev.lu

Hrvatski odbojkaši u Ostravi traže iznenađenje protiv europskih doprvaka, u posljednjem susretu osmine finala igraju Francuska i Češka



OSTRAVA/GDANJSK Odbojkaši Italije, Nizozemske, Njemačke i Srbije plasirali su se u četvrtfinale Europskog prvenstva, Talijani su u osmini finala uvjerljivo svladali Latvijce sa 3-0,  Nizozemci su nadigrali Portugalce 3-2, Nijemci su izbacili Bugare (3:1), a Srbija uz dosta muke Tursku (3:2).


Talijani će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv pobjednika susreta Njemačke, Nizozemci u utorak protiv Srbije baš kao i Poljska protiv Rusije. Naime, još u subotu četvrtfinale su izborili Rusi i Poljaci koji su svladali Ukrajince, odnosno Fince.


Danas su na programu posljednja dva četvrtfinala u kojima se u Ostravi sastaju Hrvatska i Slovenija te Francuska i Češka. Pobjednici tih utakmica igrat će međusobno u četvrtfinalu u srijedu.




Rezultati osmine finala: Rusija – Ukrajina 3:1, Poljska – Finska 3:0, Nizozemska – Portugal 3:2, Italija – Latvija 3:0, Njemačka – Bugarska 3:1, Srbija – Turska 3:2, Njemačka – Bugarska 3:1.  Danas (16): Hrvatska – Slovenija, (19): Francuska – Češka.


Četvrtfinale, utorak: Poljska – Rusija, Nizozemska – Srbija; Srijeda: Italija – Njemačka, Hrvatska/Slovenija – Francuska/Češka.