Povratak tenisa

Poznat je termin početka nove WTA sezone, objavljen i kalendar za prvih sedam tjedana

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

Otkazani su turniri u Aucklandu i ShenzhenuLONDON Nova WTA sezona tenisačica započet će 5. siječnja u Abu Dhabiju, a otkazani su turniri u Aucklandu i Shenzhenu nakon što je WTA Tour objavio kalendar za prvih sedam tjedana sezone.


Prošle godine je sezona započela u kineskom Shenzenu i novozelandskome Aucklandu, ali sljedeće godine to neće biti moguće zbog restrikcija putovanja i obvezne karantene.


Kvalifikacije za grand slam turnir Australian Open biti će u Dubaiju od 10. do 13. siječnja, a tenisačice će krajem siječnja otputovati u Melbourne, kako bi prošli proces 14-dnevne karantene uoči početka Australian Opena 8. veljače.
Dva WTA 500 turnira također će se održati u Melbourne Parku od 31. siječnja do 7. veljače, slično kao što će imati i tenisači jer je ATP Tour objavio svoj kalendar prije tri dana.


“Uzbuđeni smo što najavljujemo početne tjedne WTA sezone 2021. godine, a svi oni će djelovati u okruženju koje stavljaju zdravlje i sigurnost u prvi plan”, rekao je WTA predsjednik Steve Simon.