Laver kup

Potvrđeno je da će Roger Federer zadnji meč u karijeri odigrati u paru s Rafom Nadalom

Hina

Andy Murray, Novak Đokovic, Bjorn Borg, Roger Federer i Rafael Nadal/Foto REUTERS

Andy Murray, Novak Đokovic, Bjorn Borg, Roger Federer i Rafael Nadal/Foto REUTERS

Osvajač 20 grand slam naslova, Federer je zamolio izbornika europske momčadi Bjorna Borga da ga prijavi samo za mečeve parova u obračunu reprezentacija Europe i SvijetaLONDON Švicarski tenisač Roger Federer u petak će odigrati zadnji meč u karijeri na Laver kupu u Londonu i to u paru sa svojim velikim rivalom Rafaelom Nadalom, objavili su organizatori u četvrtak.


Federer i Nadal će igrati protiv Amerikanaca Jacka Socka i Francesa Tiafoea čime će legendarni Švicarac zaključiti svoju sjajnu igračku karijeru u 41. godini.


Osvajač 20 grand slam naslova, Federer je zamolio izbornika europske momčadi Bjorna Borga da ga prijavi samo za mečeve parova u obračunu reprezentacija Europe i Svijeta.
Osim njega i Nadala Europu će na Laver Cupu predstavljati Novak Đoković, Stefan Tsitsipas, Andy Murray i Casper Ruud, a Matteo Berrettini je u statusu zamjene.


Izbornik reprezentacije Svijeta John McEnroe je prijavio Felixa Auger-Aliassimea, Taylora Fritza, Diega Schwartzmana, Alexa De Minaura, Francesa Tiafoea i jacka Socka, a u svojstvu zamjene je Tommy Paul.


Na Laver Cupu svakog su dana na rasporedu tri pojedinačna meča i jedan dvoboj parova, s time da pobjeda u svakom meču prvog dana donosi jedan bod, drugog dana dva, a trećeg su u igri po tri boda. Pobjednička reprezentacija je ona koja prva uspije sakupiti 13 bodova.