Ičići Open

Počinje odbojkaška poslatica u jedinstvenom ambijentu – zagrljaju Učke i mora

Ivan Volarić

Filip Silić/Foto Arhiva NL

Filip Silić/Foto Arhiva NL

Terene na plaži u Ičićima danas od 15 sati oživjet će sedam parova u ženskoj i osam parova u muškoj konkurenciji koji će tražiti put kroz kvalifikacije



RIJEKA Današnjim kvalifikacijskim susretima počinje 8. izdanje Ičića Open, međunarodnog turnira u odbojci na pijesku koji će sasvim sigurno i u svojem drugom »koronaizdanju« ponuditi dosta uzbuđenja i kvalitetnih mečeva. Terene na plaži u Ičićima danas od 15 sati oživjet će sedam parova u ženskoj i osam parova u muškoj konkurenciji. Po četiri pobjedničke kombinacije iz kvalifikacija izborit će svoje mjesto u glavnom turniru gdje će se ogledati 12 parova u obje konkurencije. Subotnji i nedjeljni program počinju od 9 sati ujutro i traju do kasnih poslijepodnevnih sati. Finalni su mečevi predviđeni u nedjelju nakon 17 sati. Nagradni fond iznosi 22.000 kuna, 5000 kuna otići će u ruke najboljem muškom, odnosno ženskom paru.


– Turnir je i ove sezone dosta kvalitetan i jak. U muškoj konkurenciji sigurno se među potencijalne osvajače mogu svrstati slovenski parovi Jak Pokeršnik i Nejc Zemljak te Danijel Pokeršnik i Črt Bošnjak, zatim naši članovi KOP Opatije, lanjski finalisti Filip Silić i Nikša Dell Orco, potom Ivan Lozić i Aleksandar Gavrilov. Dolaze nam i mladi hrvatski reprezentativci Mario Jurković i Marko Repek. Posebno smo ponosni što će prvi put na turniru nastupiti svojevrsna legenda hrvatske odbojke na pijesku Tomislav Steinocher… – govori Ivan Đorđević, sportski direktor KOP Opatije, organizatora turnira, koji će se i sam okušati na pijesku u paru s Josipom Pribanićem.


U ženskoj konkurenciji u krug favoritkinja spadaju Slovenke Nina Lovšin i Asja Šen, potom godinama ponajbolji hrvatski par Sara Radanović i Valentina Vrbanc, dolaze i prvakinje Hrvatske do 20 godina Ana Šverko i Ema Mrkić… Kao i u muškom dijelu turnira svoj put do završnice turnira pokušat će pronaći i nekoliko domaćih parova.




Odbojkaška poslastica u jedinstvenom ambijentu, zagrljaju Učke i mora, i ove godine zbog općepoznatih stvari neće imati odgovarajuću kulisu. Oko terena neće biti tribina kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere koje su na snazi. Organizatori turnira pritom apeliraju na sve promatrače da se pridržavaju mjera i održavaju distancu oko terena. Svi sudionici turnira bit će testirani, a KOP Opatija se pobrinula da se testiranje omogući na samoj plaži kod terena.