Odbojka na pijesku

Počinje klupsko PH u odbojci na pijesku, Opatijci kreću po četvrtu uzastopnu titulu prvaka

Ivan Volarić

Ivan Đorđević i Ivan Lozić

Ivan Đorđević i Ivan Lozić

Napravit ćemo sve da osvojimo i četvrtu titulu zaredom, a ako netko na kraju bude bolji od nas, mi ćemo mu čestitati - rekao je Ivan Đorđević, trener, sportski direktor i igrač KOP Opatija



RIJEKA  Odbojkaši i odbojkašice Opatije ovoga vikenda u Zagrebu otvaraju nastup na ekipnom prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku. Opatijci su trostruki državni prvaci, a danas u konkurenciji sedam ekipa kreću po četvrtu uzastopnu titulu.


– Imamo dosta problema s ozljedama i izostancima nekih igrača, osim toga, konkurencija je na otvaranju sezone pokazala da je u dobroj formi. Tu u prvom redu mislim na Siget i Žnjan. Sve to sugerira da nas čekaju veliki izazovi, posebno u prvom od tri kruga kada sigurno nećemo biti u pravi, a čekaju nas najveći konkurenti. Unatoč tome, napravit ćemo sve da osvojimo i četvrtu titulu zaredom, a ako netko na kraju bude bolji od nas, mi ćemo mu čestitati – rekao je Ivan Đorđević, trener, sportski direktor i igrač KOP Opatija.


Djevojke, mahom mlade domaće igračice koje godinama već igraju zajedno, prošlu su sezonu zaključile na petom mjestu u konkurenciji osam ekipa. Trener Alen Pavačić imat će u Zagrebu na raspolaganju kompletan sastav.




– U posljednje vrijeme smo dosta dobro radili, pitanje je sada kako ćemo to primijeniti na utakmicama, a veliku enigmu predstavlja i situacija u drugim ekipama. Nakon prvih utakmica bit ćemo puno pametniji po tom pitanju, a sigurno da ćemo se kroz treninge tijekom ljeta dodatno dizati i biti još spremniji za iduće nastupe. Nakon prvoga kruga i prvih šest kola bio bih zadovoljan s pet, šest osvojenih bodova – rekao je Pavačić.