Izborna Skupština

Plivački klub Primorje dobio novo vodstvo, Ferdinand Hitrec predsjednik umjesto Andreja Marochinija

Ivana Vaupotić

Ferdinand Hitrec/Foto Arhiva NL

Ferdinand Hitrec/Foto Arhiva NL

U izvršni odbor su pored potpredsjednice Tare Pavić uključeni Marko Strahija, Darko Ažić i Amra Fajić



RIJEKA Ferdinand Hitrec novi je predsjednik Plivačkog kluba Primorje, odlučeno je to na izvanrednoj izbornoj skupštini kluba kojoj se u Atletskoj dvorani na Kantridi odazvalo 36 od 69 skupštinara. Hitrec, nekadašnji višestruki državni prvak i trener škole plivanja, jednoglasno je izabran na novu funkciju.


– Smatram velikom privilegijom što sam izabran za predsjednika našeg kluba. Svjestan sam da je jedini način da vam zahvalim i uzvratim na povjerenju koje ste mi ukazali da svu svoju predanost stavim u službu kluba da bismo zajednički osigurali njezin dobar rad i daljnji napredak. Zadatak koji nas čeka nije lak. Naši su prethodnici uvijek davali prestiž i žustrinu svim inicijativama i kroz bogatu povijest iznjedrili velik broj  vrhunskih sportaša i uspješnih ljudi. Znali su se prilagoditi u dobrim i teškim vremenima.


Danas se svi zajedno moramo suočiti s težim vremenima izazvanih koronakrizom koja su nam onemogućila normalan rad i razvoj – rekao je u svojem prvom obraćanju novopečeni predsjednik Primorja Ferdinand Hitrec, zamijenivši na mjestu predsjednika Andreja Marochinija, koji je svoj drugi mandat na mjestu čelnoga čovjeka riječkoga stogodišnjaka započeo u svibnju prošle godine.




– Zbog obaveza na poslu nisam bio u mogućnosti pratiti aktivnosti u klubu pa je odlučeno da svoje mjesto prepustim ljudima koji će se sto posto moći posvetiti klubu. Dio zadatka sam obavio, financijsku situaciju smo doveli na zavidnu razinu, klub nema niti jedne kune duga, a ima i sredstava da može ispunjavati svoje obaveze – rekao je Marochini, koji će u plivanju ostati kao član izvršnog odbora Hrvatskog plivačkog saveza te član skupštine Sportskog društva Primorje 08.


Osim novog predsjednika, Primorje je dobilo i novu potpredsjednicu Taru Pavić, koja je izabrana umjesto Roberta Manestra, te s predsjednikom kluba Ferdinandom Hitrecom čini novoizabrani izvršni odbor kluba čiji su članovi i Marko Strahija, Darko Ažić te Amra Fajić.