EP u plivanju

Plivačica Kantride zauzela osmo mjesto u finalu utrke na 50 prsno na Europskom mlađeseniorskom prvenstvu u plivanju

Ivana Vaupotić

Meri Mataja/Foto V. KARUZA

Meri Mataja/Foto V. KARUZA

Žao mi je što rezultat nije bio barem na razini onoga iz kvalifikacija - rekla je Meri Mataja



RIJEKA  Meri Mataja zauzela je osmo mjesto u utrci na 50 prsno na Europskom mlađeseniorskom prvenstvu u plivanju, što je jučer počelo u Dublinu. Plivačica Kantride finalnu je utrku isplivala za 32.25 sekundi, rezultat je to 92 stotinke sporiji od onoga koji je 19-godišnja Riječanka isplivala u jutarnjim kvalifikacijama (31.33) u kojima je za 12 stotinki popravila svoj mlađeseniorski rekord Hrvatske. Zlato je osvojila Irkinja Mona Mc Sharry (30.37), srebro Talijanka Anita Bottazzo (30.59), dok su broncu podijelile Amerikanka Kaitlyn Dobler i Norvežanka Silje Slyngstadli (30.91).


– Ne znam što bih rekla, prvih 25 metara bilo je dobro, a onda sam ušla u previsoku frekvenciju i to je bio kraj. Ni ulazak u cilj nije bio dobar. Sve u svemu, sedmo vrijeme u Europi ne zvuči loše. Žao mi je što rezultat nije bio barem na razini onoga iz kvalifikacija – rekla je Meri Mataja, koja se u finale plasirala petim rezultatom kvalifikacija isplivavši pritom i B normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo, što će se u veljači iduće godine održati u Dohi. Plivačica Kantride je plivavši 31.33 sekunde bila 98 stotinki brža od B norme, dok joj do A norme za svjetsku smotru u katarskoj prijestolnici nedostaje 31 stotinka.


– U kvalifikacijama je bilo dobro, pogotovo ujutro kada mi je uvijek malo teže plivati. Isplivala sam jako dobro vrijeme, žao mi je da to nisam ponovila u finalu – zaključila je Meri Mataja, koju danas u Dublinu očekuje utrka na 100 prsno.




Prvoga dana natjecanja na smotri Staroga kontinenta Hrvatska je u finalu imala još dva predstavnika. Karlo Perčinić (Mladost) zauzeo je osmo mjesto u utrci na 200 slobodno isplivavši osobni rekord od 1:49.92 minute, dok je jednu stepenicu slabije bio plasiran njegov klupski kolega Niko Janković (1:49.83). Vili Sivec (Olimp-Zabok) zapeo je u kvalifikacijama utrke na 100 delfin koje je završio na 14. poziciji (53.38).