WTA Monastir

Petra Martić pobjedom nad češkom kvalifikanticom stigla do osmine finala turnira u Tunisu

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

Igrala sam protiv vrlo talentirane suparnice koja je nedavno osvojila prvi turnir i koja je puna sampouzdanja. Znala sam da moram igrati dobro za pobjedu - izjavila je Martić



MONASTIR  Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA – 41.) plasirala se u osminu finala WTA turnira na tvrdoj podlozi u tuniškom Monastiru, gdje je u dvoboju prvog kola svladala 17-godišnju češku kvalifikanticu Lindu Fruhvirtovu (WTA – 77.) sa 6-2, 7-5.


Petrina sljedeća suparnica je japanska kvalifikantica Moyuka Uchijama (WTA – 124.) koja je sa 6-3, 6-3 bila bolja od Ruskinje Kamile Rahimove (WTA – 123.).


Martić je u prvom setu protiv 14 godina mlađe suparnice prva došla do “breaka” za 2-1, a od 3-2 je nanizala pet gemova za osvajanje prvog seta (6-2) i vodstvo od 2-0 u drugom setu. No, Fruhvirtova je u četvrtom gemu druge dionice iskoristila svoju jedinu priliku za “break” te nizom od tri gema poeva sa 3-2.




U 11. gemu Martić je došla do 15-40, ali je propustila prve dvije prilike za novi “break”. Ipak, kad je došla do prednosti, treću “break-loptu” je pretvorila u vodstvo od 6-5, a nekoliko minuta poslije iskoristila prvu meč-loptu za konačnih 6-2, 7-5 protiv tenisačice koja je prije nešto više od dva tjedna osvojila svoj prvi WTA naslov na turniru u indijskom Chennaiju.


Ipak, iskustvo je prevagnulo na stranu Petre Martić, koja je mnogo lakše dolazila do poena na servis suparnice (15/38) nego što je to bio slučaj kad je Fruhvirtova bila na reternu (7/31). Tako je Dućanka četiri puta uspjela oduzeti servis mladoj Čehinji, dok je Fruhvirtova iskoristila svoju jedinu priliku za “break”.


“Bilo je solidno za prvo kolo. Igrala sam protiv vrlo talentirane suparnice koja je nedavno osvojila prvi turnir i koja je puna sampouzdanja. Znala sam da moram igrati dobro za pobjedu”, izjavila je Martić neposredno nakon dvoboja.