WTA Madrid

Petra Martić nije uspjela proći u polufinale Madrida, prva tenisačica svijeta je bila prejaka

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

Poljska tenisačica je slavila sa 6-0, 6-3 te je izborila polufinale gdje će igrati protiv ruske tenisačice Veronike Kudermetove



MADRID  Hrvatska tenisačica Petra Martić zaustavljena je u četvrtfinalu zemljanog WTA Masters 1000 turnira u Madridu, uvjerljivo je bolja od nje bila prva igračica na svijetu Iga Swiatek.


Poljska tenisačica je slavila sa 6-0, 6-3 te je izborila polufinale gdje će igrati protiv ruske tenisačice Veronike Kudermetove.


Prvi set je trajao samo 25 minuta, a Martić nije uspjela osvojiti ni jedan gem. Nešto jači otpor hrvatska tenisačica je ponudila u drugom setu. Osvojila je svoja dva početna servis gema i držala se do 2-2, a onda je opet krenula serija gemova Poljakinje. Šwaitek je pobjegla na 5-2 i time osigurala pobjedu u ovom nadmetanju.




U drugom polufinalu WTA turnira u Madridu igrat će Arina Sabaljenka i Maria Sakkari.


Posljednji meč tijekom srijede u Madridu je četvrtfinalni ogled u konkurenciji tenisača. Za polufinale će se boriti hrvatski tenisač Borna Ćorić, a suparnik mu je Nijemac Daniel Altmaier.


Pobjednik tog susreta u polufinalu će igrati protiv prvog nositelja Carlosa Alcaraza, prošlogodišnjeg madridskog pobjednika.