Australian Open

Petra Martić i Amerikanka Shelby Rogers poražene u četvrtfinalu ženskih parova na Australian Openu

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

Bolje su bile druge nositeljice, Japanke Shuko Aoyame i Ene ShibahareMELBOURNE Hrvatska tenisačica Petra Martić i njena partnerica Amerikanka Shelby Rogers u utorak su poražene u četvrtfinalu ženskih parova na Australian Openu od drugih nositeljica Japanki Shuko Aoyame i Ene Shibahare sa 1-6, 4-6 poslije sat i 29 minuta igre.


Martić i Rogers prve su izgubile servis u četvrtom gemu nakon što su Japanke iskoristile drugu break loptu. No, veće u sljedećem gemu mogle su su doći do breaka, imale su pet lopti za obrat ali nisu ih iskoristile. Nakon toga još jednom gube servis i Aoyama i Shibahara dobijaju prvi set sa 6-1.


U drugom setu hrvatsko-američki spasio je break loptu u sedmom gemu i onda im se u sljedećem ukazala prilika za obrat. Bio je to najduži gem odigrano je 13 poena, ali japanski par uspio je sačuvati servis. Kod 4-4 ponovno je bio ugrožen servis Martić i Rogers, uspjele su spasiti dvije break lopte, ali treću su iskoristile Aoyama i Shibahara i povele 5-4, a onda su na svoj servis dobile meč.