Plivački miting

Ovoga vikenda na Kantridi će se plivati s pogledom prema Parizu…

Ivana Vaupotić

Bojan Sušanj, Sanja Jovanović, Marko Strahija i Krešimir Čač/S. DRECHSLER

Bojan Sušanj, Sanja Jovanović, Marko Strahija i Krešimir Čač/S. DRECHSLER

Miting Victoria - Primorje jedno je od triju hrvatskih natjecanja na kojima će se moći isplivati norme za Olimpijske igre



RIJEKA  Na bazenu na Kantridi ovog će se vikenda gledati prema Parizu, naime, 15. izdanje međunarodnog plivačkog mitinga Victoria – Primorje, što današnjim kvalifikacijama u 8.30 sati počinje u Rijeci, jedno je od triju hrvatskih natjecanja na kojima će se moći isplivati norme za Olimpijske igre, što će se od 26. srpnja do 11. kolovoza održati u francuskoj prijestolnici. Svoj je nastup potvrdilo više od 500 plivača i plivačica iz 52 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Portugala, Crne Gore, Kosova, Mađarske, Srbije i Mađarske. U fokusu će, naravno, biti hrvatski reprezentativci Amina Kajtaz (Kantrida), Nikola Miljenić (Medveščak), Ana Blažević (Maksimir), Niko Janković (Mladost), Jana Pavalić (Olimp Zabok) i Lucijana Lukšić (Grdelin).


– Jako smo ponosni i sretni što je miting Victoria – Primorje jedna od stanica na kojima će se moći isplivati norma za najveći sportski događaj, Olimpijske igre u Parizu – rekla je Sanja Jovanović, sportska direktorica Plivačkog kluba Primorje, u čijoj će se organizaciji održati dvodnevno natjecanje na bazenu Kantrida, na konferenciji za novinare održanoj u Trofejnoj sali Bazena kojoj su prisustvovali koordinator struke Marko Strahija, glavni trener Krešimir Čač i tajnik kluba Bojan Sušanj.


– Naš miting se održava u terminu idealnom za isplivavanje normi za velika natjecanja. Plivači u tom slučaju imaju dovoljno vremena za odraditi još jedan ciklus priprema i još se bolje spremiti za natjecanje. Vjerujem da će ova dva dana na našem bazenu biti izuzetno zanimljiva i da će ponuditi puno dobrih utrka – poručio je Marko Strahija.




Osim normi za Olimpijske igre, na mitingu Victoria – Primorje moći će se isplivati i norme za Europsko prvenstvo, domaćin kojega će od 10. do 23. lipnja biti Beograd, te za Europsko juniorsko prvenstvo, što će se od 2. do 7. srpnja održati u Vilniusu.


– Primorje će nastupiti s 22 plivača, a raspon njihovih ambicija ići će od osobnih rekorda do normi za Europsko juniorsko prvenstvo – rekao je Krešimir Čač.


Kvalifikacije oba dana natjecanja počinju u 8.30 sati, finala su zakazana za 17 sati.