Sjajna akcija

Ove subote se održava peto izdanje Gospodarskih igara na Zametu, 15-a ekipa natjecat će se u sedam disciplina

Hina

Sonja Šišić, Milan Vukajlović i Nina Jerković/V. KARUZA

Sonja Šišić, Milan Vukajlović i Nina Jerković/V. KARUZA

Inicijativa Milana Vukajlovića i Košarkaškog kluba Zamet dokazuje da srce ostavljaju na terenu, ali isto tako da srce ostavljaju za teren - kaže Sonja Šišić



RIJEKA  Zabava i sport ove će subote ponovo ispuniti košarkaško igralište na Zametu kada će nikad brojnije 5. izdanje Gospodarskih igara PGŽ-a okupiti gospodarstvenike i predstavnike tvrtki u zajedničkom cilju – uređenju riječkih igrališta. Pete Gospodarske igre PGŽ-a najavio je Milan Vukajlović, inicijator obnove zametskog igrališta te osoba koja je pokrenula i vodi projekt Gospodarskih igara.


Subotnje će jutro na Zametu tako obilježiti sportska natjecanja petnaestak ekipa raznih riječkih tvrtki koje će odmjeriti snage u malom nogometu, stolnom tenisu, pikadu, šahu, košarci 3 na 3, te briškuli i trešeti, dok će večernji sati biti rezervirani za glazbeno-zabavni program, a atmosferu će podignuti glazbeni kviz Kvizalište i duo Branko i Miro. Milan Vukajlović ovom je prilikom pozvao zainteresirane da im se pridruže ističući da su ovogodišnje Gospodarske igre ujedno i uvertira u iznenađenje koje pripremaju. Riječ je o dokumentarnom filmu koji će prikazati revitalizaciju zametskog košarkaškog igrališta te bi u ljeto 2023. godine trebao ugledati svjetlo dana.


Nova akcija


Naime, zahvaljujući njegovu entuzijazmu i novcu prikupljenim u okviru Gospodarskih igara, nekada derutno igralište na Zametu dobilo je novu podlogu, konstrukciju s koševima, tribine, pametnu klupicu, te kvalitetnu rasvjetu. Nakon obnove zametskog, vrijeme je da zablistaju i ostala riječka igrališta.




– Premda uvijek postoje stvari koje je potrebno doraditi, igralište na Zametu na neki smo način doveli do kraja. Zbog toga smo ove godine pokrenuli novu akciju pod nazivom »Jedan kvart – jedan koš«, a u suradnji s Riječkim programom lokalnog partnerstva, Primorsko-goranskom županijom i gospodarskim subjektima imamo za cilj nastavak uređenja vanjskih košarkaških igrališta – istaknuo je Vukajlović te naglasio da su na košarkaškim igralištima na Gornjoj Vežici i Turniću već postavili nove koševe, table i obruče.


Važnost sporta


Uime Primorsko-goranske županije obratila se Sonja Šišić, županijska pročelnica za kulturu, sport i tehničku kulturu, posebno pohvalivši inicijativu koja je lokalnu zajednicu i gospodarstvenike okupila u plemenitom cilju uređenja košarkaških igrališta.


– Inicijativa Milana Vukajlovića i Košarkaškog kluba Zamet dokazuje da srce ostavljaju na terenu, ali isto tako da srce ostavljaju za teren. Zahvaljujem im na tome. Uvijek ćemo se rado pridružiti takvim vrijednim inicijativama kojima se djeci i mladima omogućava da se u svom kvartu bave sportom, druže i organiziraju razne zabave te se nadamo da će ova inicijativa još dugo živjeti s nama – kazala je pročelnica Šišić, dok je Nina Jerković, direktorica agencije Dux nekretnine i predstavnica gospodarskih subjekata, istaknula važnost sporta u životu pojedinca, a pritom i korist ulaganja u sport i mlade te je izrazila sreću što ove godine imaju čast prvi put sudjelovati u najpoznatijem sportsko-rekreativnom događanju na Zametu.