Pripreme odbojkaša Rijeke

Osojnak ostao, moguć Dukićev povratak

Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL



RIJEKA – Odbojkaši Rijeke ostali su bez još jedne važne igračke karike malo manje od mjesec dana uoči početka nove superligaške sezone koja igračima trenera Velimira Liverića na otvaranju donosi gostovanje kod Zadra. Standardna dijagonala Luka Osojnak pridružio se Davoru Bogdanoviću, Marku Ličinu, Ivanu Loziću i Franu Pavloviću na listi odlazaka.


Osojnak nije pronašao novi angažman već je odlučio malo drugačije posložiti prioritete u životu. Cijena amaterizma u koji je većina financijski osiromašenih odbojkaških klubova u Hrvatskoj odavno već potonula…


– Luka se odlučio fokusirati na fakultet, odnosno svoje poslovne obaveze budući da mu je u posljednje vrijeme bilo sve teže to teško uskladiti s odbojkom, treninzima i utakmicama – kazao je Velimir Liverić, trener Riječana, koji ne očajava iako je ostao bez pet udarnih igrača iz prijašnjih sezona.




Priliku će dobiti daroviti, mlađi igrači, a postoji mogućnost i da Riječani dobiju poneko iskusnije pojačanje koje bi uz starosjedioce (Smiljanić, Lešić…), mogli biti od velike pomoći mladoj ekipi. S riječkim odbojkašima neko vrijeme već trenira Sandro Dukić (28), a na posljednjih nekoliko treninga u Dvorani mladosti gostuje i Josip Vojak (27). Obojica primači-pucači (Dukić igra i srednjeg blokera) – dvometraških dimenzija. Dukić je aktualni hrvatski reprezentativac, Opatijac, koji je svojedobno već nosio tri sezone dres Rijeke prije nego što je otišao u zagrebačku Mladost. Vojak je bivši igrač Broda, Murse i Brčkog. Ostanak u Rijeci moguć je ukoliko se izjalove inozemne opcije.


Na Trsatu se trenira dvaput dnevno. Ujutro je naglasak na kondiciji i taktici, a u poslijepodnevnim termina na repertoaru je uigravanje. Dogovoreno je i šest pripremnih utakmica.


– U nedjelju, 30. kolovoza, sudjelovat ćemo na turniru u Varaždinu. Imamo nakon toga 5. rujna, tradicionalni turnir Trofej Rijeke na Trsatu. Pored nas i Varaždina vrlo vjerojatno će na turniru zaigrati i Sisak – dodao je Liverić.