Australian Open

Organizatori Australian Opena osmislili novi raspored za tenisače i tenisačice koji su u karanteni

Hina

Tenisačice će tako imati tri WTA 500 turnira, uključujući dva prvotno zakazana od nedjelje 31. siječnja do subote 6. veljače, sa smanjenim brojem sudionica



MELBOURNE Tjedan prije početka Australian Opena modificiran je kako bi 72 igrača, koji su trenutačno 14-dnevnoj karanteni, dobili bolje mogućnosti za pripreme i treninge, objavili su u nedjelju organizatori prvog Grand Slam sezone.


“Nakon opsežnih konzultacija između igrača i organizatora turnira, Australski teniski savez osmislio je novi raspored, uzimajući u obzir ograničeno vrijeme koje su mnogi igrači imali za pripremu”, navodi se u priopćenju organizatora Australian Opena koji se treba igrati od 7. do 21. veljače.


Tenisačice će tako imati tri WTA 500 turnira, uključujući dva prvotno zakazana od nedjelje 31. siječnja do subote 6. veljače, sa smanjenim brojem sudionica.




Treći turnir, namijenjen igračima koji nisu mogli trenirati, započet će u srijedu 3. veljače, a završit će u nedjelju 7. veljače.


Tenisačima će se dva ATP 250 turnira, kao i ATP kup, natjecanje za reprezentacija, odgoditi za 24 sata.


“Dva ATP 250 turnira započet će u ponedjeljak 1. veljače, s povećanjem za 56 mjesta za glavni ždrijeb pojedinačno, dok će ATP kup početi u utorak 2. veljače”, navodi se u priopćenju.


“Ovo je posebno teško vrijeme za sportaše koji su u karanteni, a mi, zajedno s WTA i ATP, činimo sve kako bismo im pomogli”, rekao je Craig Tiley, direktor Australian Opena.


Australski tenisaki savez i vlasti savezne države Victoria su uspostavili vrlo strogi zdravstveni protokol s obaveznom karantenom za sve sudionike Australian opena, a sve kako bi se prvi grand slam sezone ipak mogao organizirati (7.-21. veljače). Tenisači smiju izlaziti iz svojih soba na pet sati dnevno radi treninga pod uvjetom da nisu pozitivni na testiranju na covid-19 i da ne budu u kontaktu.


Međutim, od dolaska teniača u Australiju  posebnim charter letovima od početka prošlog tjedna otkriveno je deset pozitivnih slučajeva. Kao rezultat toga, ukupno je 72 tenisača stavljeno u strogu karantenu, bez odobrenja da napuste svoje sobe.