Odbojka na pijesku

Opatijski odbojkaši uspješno krenuli u obranu naslova prvaka najbolje hrvatske pjeskaške momčadi

Ivan Volarić

Odbojkaši i odbojkašice KOP Opatije

Odbojkaši i odbojkašice KOP Opatije

Opatijci svladali Umag, Žnjan, Zagreb, a remizirali protiv Sigeta



RIJEKA  Odbojkaši KOP Opatije uspješno su odradili prvi od četiri kruga novog ekipnog prvoligaškog prvenstva. Opatijci su na novim terenima u Vrapču u četiri odigrana kola upisali tri pobjede, te jedan remi. Svladali su s 2:0 Umag, Žnjan i Zagreb, dok su jedini remi upisali protiv Sigeta, odnosno sa sedam bodova na kontu preuzeli vodeću poziciju u ligi ispred Žnjana (6) i Sigeta (5). Ekipu je u posljednji trenutak pojačao Slovenac Pokeršnik, koji je uz Lozića i dvojca iz BiH, Šormaz – Nikolić, odradio većinu susreta. Trener i sportski direktor Ivan Đorđević posljednjeg dana koristio je i Riječanina Kristijana Smiljanića.


– Upisao je pobjedu na debiju protiv Zagreba i zbog toga mi je posebno drago. Moram pohvaliti i Šormaza i Nikolića, koji su se sjajno uklopili u ekipu i potvrdili se kao pojačanja. Prezadovoljni smo učinkom nakon prva četiri kola – rekao je Đorđević.


Ženska ekipa KOP Opatije u dodatno pomlađenom izdanju upisala je tri poraza (Banjole, Čakovec i Žnjan), te ostvarila remi protiv Jaruna. Upravo je taj osvojeni bod značajan u borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta koje vodi u drugoligaški rang.




Iduće ekipno okupljanje najboljih hrvatskih pjeskaša zakazano je za dva tjedna u Splitu. Do tada će KOP Opatija odraditi kadetsko ekipno i pojedinačno prvenstvo u Splitu. Opatijci će nastupiti s jednim muškim parom i ženskom ekipom, odnosno tri para u konkurenciji odbojkašica.