Trostruki prvak

ODLAZAK LEGENDE Preminuo automobilistički as Niki Lauda: ‘Ostaje uzor za sve nas’

Hina

Reuters

Reuters

»Njegova jedinstvena postignuća kao sportaša i poduzetnika jesu i ostat će nezaboravna, njegova neumorna žudnja za akcijom, njegova izravnost i hrabrost ostat će uzor i mjerilo za sve nas«, kazala je obitelj u priopćenjuTrostruki svjetski prvak u Formuli 1 Niki Lauda umro je u 70. godini života, objavio je u utorak BBC.


Legendarni Austrijanac, jedan od najpoznatijih osoba u svijetu automobilskih utrka, ostat će vjerojatno najviše upamćen po povratku na staze, nakon što je teško ozlijeđen u nesreći 1976. na njemačkom Grand Prixu.


Lauda, koji je prošao transplantaciju pluća u kolovozu prošle godine, »mirno je preminuo« u ponedjeljak, objavila je njegova obitelj.
Nakon briljantne karijere vozača automobilskih utrka, Lauda je postao poduzetnik na području zrakoplovne industrije, i potom neizvršni čelnik Mercedesovog tima Formule 1.


»Njegova jedinstvena postignuća kao sportaša i poduzetnika jesu i ostat će nezaboravna, njegova neumorna žudnja za akcijom, njegova izravnost i hrabrost ostat će uzor i mjerilo za sve nas«, kazala je obitelj u priopćenju.