Stipe Žunić

Odgodom Olimpijskih igara dobili smo dodatnih 365 dana za pripreme

Hina

Stipe Žunić

Stipe Žunić

ZAGREB  Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić, osvajač bronce na Svjetskom prvenstvu 2017. u Londonu, izjavio je da su odgodom OI u Tokiju svi sportaši dobili dodatnih 365 dana za pripreme.“Svi smo dobili dodatnih 365 dana za pripremu za Olimpijske igre. Mislim da neće biti problema s ulaskom u formu nijednom sportašu. Sportaši su inače dosta razmaženi što se tiče propuštenih treninga, ali svi jako dobro znaju da to nije ništa strašno. Jednostavno će nam se tijela malo odmoriti i mislim da to neće utjecati na rezultate”, kazao je Žunić u razgovoru za podcast “I ja sam sportaš“, koji je objavljen u ponedjeljak.

Žunić je sa svojom obitelji i u kućnoj atmosferi održava formu, te se nada da će se što prije vratiti na bacalište. 


“Imao sam puno problema s ozljedama u zadnje vrijeme. Prebacio sam normu puno puta, ali cijelu 2019. godinu nisam nastupao tako da još nisam ni osigurao Olimpijske igre u Tokiju. Taman sam ulazio u dobru formu i u šestom mjesecu sam u planu imao dosta natjecanja na kojima vjerujem da bih dobro bacao i osigurao Igre”, dodao je Žunić.


Zbog pandemije koronavirusa sva sportska natjecanja su prekinuta i veliko je pitanje kad će se nastaviti. No, Stipe Žunić se nada da će se Hanžekovićev memorijal u Zagrebu ipak održati.
“Vjerujem da će se Hanžek održati, jer je po rasporedu tek polovicom rujna. Na njega uvijek dođem već izmučen i ozlijeđen, a ove bi godine mogao biti svjež, jer je puno toga otkazano”, izjavio je Žunić, koji se nada da ove godine neće biti kiše. Natjecanje u bacanju kugle je uvertira u Hanžek i odvija se dan ranije kod fontana.


“Nekako se uvijek dogodi da baš kada dođemo bacati kod fontana počne padati kiša, a dan kasnije je lijepo vrijeme. Kiša nam dosta odmaže, jer ne možemo namazati kuglu magnezijem i sve se kliže. No, sama atmosfera je uvijek odlična i mogu reći da mi je to najdraže natjecanje”, rekao  je Stipe Žunić